Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Milyen öngyújtókat kerüljön?

| 2021. 11. 12. | 10:50:00
XXX
Milyen öngyújtókat kerüljön?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az öngyújtó egy olyan eszköz, amely minden szivarosnál ott lapul. Legtöbbeknek legalább két-három darabja is van, ha nem több, hiszen kicsit olyan az öngyújtó is, mint a cipő vagy a karóra: használatát a kedvünk is meghatározhatja.

A döntés nehéz, mi azonban most segítséget fogunk nyújtani, hogy a következő öngyújtóját - vagy ha még kezdő, akkor az elsőt - sokkal könnyebben tudja kiválasztani magának. 

Mitől lesz “jó” egy szivargyújtó?

A kérdésre nem lehet igazi választ adni. Egy szivargyújtó csak attól kaphatja meg a “tökéletes” és a “jó” jelzőket, ha ténylegesen a szivarok gyújtására van tervezve. Szakmailag csupán a láng mérete a fontos.

Hogy Ön hogyan válasszon?

  1. Válassza ki, melyik márka stílusa tetszik a legjobban!
  2. Határozza meg, hogy kb. milyen árban gondolkozik.
  3. Ha kint is szeretne rágyújtani, akkor vihargyújtót vagy elektromosat szerezzen be.
  4. Figyeljen a színre, a mintákra és a méretekre!

Mi a legnagyobb hiba, amit egy szivaros elkövethet, mikor öngyújtót vásárol?

A tapasztalatlan szivarosok - és pipások - gyakran egészen meggondolatlanul vásárolnak. Egyszerűen bemennek egy dohányboltba vagy egyéb boltba, és vesznek egy olcsó, műanyag gyújtót. Igen ám, de ezzel maguknak ártanak.

Az egyszerű, cigaretták és gyertyák meggyújtására tervezett gyújtóval nem lehet tökéletes izzást elérni a szivar végén. Ez azért van, mert a láng, amely felé a szivart lehet tartani, túlságosan kicsi. Ilyen lánggal akármilyen ügyes és tapasztalt is az ember, nem tudja meggyújtani a szivarját. 

Hozzáértő, szakértő weboldal vagy bolt szivargyújtó kínálatában érdemes nézelődni, ott, ahol lehetőleg csak szivarokkal – és esetleg pipákkal – foglalkoznak. Ilyen hely a Humidorshop.hu is. Mi náluk mindig megtaláljuk azt, amit keresünk. Csapatuk szívesen segít a döntések meghozásában, az oldal kínálata pedig olyan bőséges, hogy idős és fiatal, tapasztalt és kezdő is könnyedén megtalálja azt, amit keres.

Boltban vagy interneten érdemesebb-e nézelődni?

Manapság sokkal könnyebben lehet mindent online megtalálni, mint személyesen, ám ez hordozza magában a saját hátulütőit. Ilyen például az, hogy nem egyszerű megállapítani, ki hozzáértő és ki nem. 

Ezekről ismerheti fel a bóvli oldalt:

  1. Nem rendelkezik ügyfélszolgálattal, azaz ha baj lenne, nem tud kihez fordulni.
  2. Igencsak szegényes a kínálat.
  3. Kevés nagy, neves márka található meg.
  4. Nem csupán a szivarosokat, hanem a pipásokat és a dohányosokat is ki akarja szolgálni.

Egy hozzáértő oldalra a felsoroltak mind nem igazak. Honnan tudhatja, hogy tényleg jó helyen nézelődik

  1. Az oldalon találhatóak olyan blogbejegyzések, amelyeknek tartalma a szivarokhoz és pipákhoz kötődik.
  2. Az egyes termékek mellett nem csupán az áruk és a márka, de rövid leírás is található, amely a legfontosabb információkat, esetleg rövid ajánlót tartalmaz.
  3. Minél több a neves márka viszonteladója, annál inkább tudja, mi kell a szivarosoknak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés