Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan és miért hat a huminsav allergia esetén? 

| 2021. 12. 16. | 11:43:00
XXX
Hogyan és miért hat a huminsav allergia esetén? 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Házi kis kedvenceinket sem kerüli el az olyan betegség, mint az allergia, melyet sokszor nem tudunk visszavezetni annak kiváltó okára. Nem szívesen terheljük az ő szervezetüket sem gyógyszerekkel, sokkal inkább keressük a természetes megoldást, amely hathatós segítségnek bizonyul.

Az allergia kialakulása 

Hogy mi is okozza pontosan az allergia kialakulását, hogy miért indul be ez a bonyolult folyamat, azt nemigen határozták meg még tudományosan. A kiváltó okot ezért megtalálni és megszüntetni nehéz. Gyakorlatilag az allergia az immunrendszer helytelen válasza a szervezetre az amúgy nem káros külső, esetleg belső hatásokra. 

Többéves megfigyelési tapasztalatok azt mutatják, hogy az allergia kialakulása a legtöbb esetben egy ételintoleranciával kezdődik, és a házi kedvenc bélflórája sérül, felszívódási és emésztési zavarok keletkezhetnek. Sokszor előfordul azonban, hogy évekig tünetmentes marad az állat, majd egyszer csak a felszínre bukkan.

Megoldás az immunrendszer erősítése

Azt tudni kell, hogy az allergia kialakulása van, hogy nem egy dologra vezethető vissza konkrétan, hanem további allergiákkal társul, így okozva tüneteket az állatnál. A legcélravezetőbb, amit tehetünk, hogy elkerüljük a klinikai tüneteket, a lehető legtöbb allergént kössük meg, azaz mérsékeljük az allergén szintet. 

Az allergének megkötésében óriási segítség lehet a HUMAC táplálék- avagy eledelkiegészítő, amely természetes formában tartalmaz huminsavat. A huminsav a legtöbb allergiát okozó anyagot megköti, a méreganyagokat pedig egyúttal kiüríti az állat szervezetéből. A humac az allergia mellett olyan tünetek kezelésére is alkalmas, mint a szőrhullás vagy a hasmenés.

Az immunrendszer erősítése miatt szintén ajánlott a HUMAC, hiszen a huminsav rendszeres adagolásával elősegítjük az optimális működést. A kis kedvenc erősebbé és egészségesebbé válik, valamint az öngyógyító folyamatok is beindulnak. 

Az emésztőrendszer állapota mindemellett befolyásolja a szervezet védekezőképességét. A huminsav segítségével könnyen segít az emésztőrendszer helyreállításában is, a fiziológiás állapot megközelítésében. 

Mire jó, tünetek kezelésére vagy tünetek csökkentésére? 

Amennyiben házi kis kedvencünk allergiában szenved, rendkívül nehéz, sokszor szinte lehetetlen vizsgálatokkal megállapítani a konkrét okát. Könnyen előfordulhat, hogy egyes anyagok önmagukban nem váltanak ki allergiás reakciót, azonban kapcsolatba kerüvel egymással vagy bomlástermékként együtt viszont már más kérdés. 

Ebből adódóan a kezelés néha nem megoldható, ilyenkor mindössze a tünetek enyhítése, csökkentése lehet az alapvető cél. 

A huminsav azonban megoldást nyújthat már a megelőzés fázisában, mivel nem csak megköti az allergén anyagokat, hanem táplálja is a szervezetet ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. A szervezet így regenerálódik és egészségessé válik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés