Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kinek jó az SMTP szolgáltatás?

| 2021. 12. 16. | 11:45:00
XXX
Kinek jó az SMTP szolgáltatás?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokan úgy gondolják, a hírlevelek kora lejárt. Pedig ez távolról sincs így, hiszen bár a megnyitási arányok már jóval gyengébbek, mint 10 vagy 20 évvel ezelőtt, ettől függetlenül az e-mail marketing még mindig hatékony eszköznek tud bizonyulni, ha megfelelő stratégia van mögötte.

Ha szeretnéd vállalkozásodat ezen a téren is népszerűsíteni, és kiaknáznád a hírlevélben rejlő lehetőségeket, akkor érdemes megfontolnod, hogy előfizess egy SMTP szolgáltatásra.

Nézzük, mi az az SMTP egyáltalán, és miért lehet előnyös számodra!

Az SMTP jelentése

Az SMTP mozaikszó az angol Simple Mail Transfer Protocol rövidítése. E-mailek interneten történő továbbítására létrehozott kommunikációs platformról beszélünk. Egyszerű, szöveges alapú protokoll, egy üzenetnek lehet egyetlen vagy számos címzettje is.

A kiszolgáló szerver a küldő SMTP szerver, ez kapja meg a levelet a megadott címzettnek a levelezőtől. Ezt követően átadja azt a fogadó SMTP szerverének.

Erre figyelj, ha SMTP szolgáltatást rendelsz

Akár tömegesen szeretnél hírlevelet kiküldeni, akár szolgáltatófüggetlen SMTP szolgáltatás után érdeklődsz, érdemes alaposan körülnézni, mielőtt választanál, hol rendeled meg. Ha áttanulmányozod, mit tartalmaz a csomag, akkor nem érhet csalódás.

Egy tárhelycsomag is tartalmaz egy alapszintű, szolgáltatófüggetlen SMTP szolgáltatást. A probléma az, hogy az óránként kiküldhető e-mailek számát le szokták korlátozni, ennél a cégnél a limit 200 e-mail óránként. Nos, ez nem kevés, de azért lássuk be, egy hírlevéllista általában több ezer címet tartalmaz, elég macerás lenne mindenkinek kiküldeni 200-asával egy hírlevelet már egy kisebb, 10 ezres lista esetében is.

Erre való az SMTP szolgáltatás, itt ugyanis nincs korlátozva, hogy hány e-mailt küldhetsz ki óránként. Ez azt jelenti, hogy bármikor kiküldhetsz korlátlan számú hírlevelet, akár több tízezres vagy százezres e-mail-címből álló listára is! A jó hír, hogy egyáltalán nem megfizethetetlen a havidíja egy ilyen szolgáltatásnak, de persze ahány szolgáltató, annyi ár.

Dedikált SMTP szerver bérlése

Ha úgy döntesz, hogy dedikált SMTP szervert bérelsz, akkor a csomagot dedikált IP címmel fogod megkapni. Az AB Plusz gondoskodik arról, hogy karbantartsa az IP címeket, így nem fognak spam listákon szerepelni.

Maga a hírlevélküldő szoftver futhat az SMTP szerverről, de ma már arra is van lehetőség, hogy távolról kapcsolódhasson a hírlevélküldő programod a szerverhez. Ez nagyfokú rugalmasságot jelent.

Okos döntés, ha olyan SMTP csomagot választasz, amelyik több IP címmel rendelkezik. Hogy miért? Mert az ilyen csomagok esetében az SMTP szerverek beállításakor ügyeltek arra, hogy véletlenszerűen válassza ki az e-mail küldő rendszer, hogy melyik IP-t használja. Ez hasznos, hiszen el lehet kerülni, hogy meghaladd az egyes szolgáltatók által limitált, óránként fogadott elektronikus üzenetek számát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés