Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mi mindenre jó egy gyereksátor?

| 2021. 12. 16. | 11:40:00
XXX
Mi mindenre jó egy gyereksátor?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Akinek volt gyerekkorában bent a szobában sátra, pontosan tudja, mekkora élmény játszani benne. Egy teljesen új világ tárul fel azok számára, akik bebújnak a sátor ponyvája alá. De mi mindenre lehet használni ezt a játékot?

Textilsátor a gyerekszobába

Egy szép, dekoratív sátor a lakásban már önmagában is esztétikai élmény, nagyon kellemes látványt nyújt, otthonossá teszi a gyerekszobát. Nagyon hasznos játék, 2-3 éves kortól kezdve már szívesen veszik birtokba a gyerekek. Annyira jól ki lehet használni az előnyeit, hogy akár még 7-8 évesen is szükség lehet egy textilsátorra a szobában.

A Baby Lion bababoltban többféle színben is kapható ilyen dekoráció, fiús és lányos kivitelben is. Testvérek is tudják közösen használni, fehér és mentaszínű közül is lehet választani.

Azoknak mindenképp érdemes beszerezni ezt a terméket, akik időtálló és igényes játékot keresnek gyermeküknek, akár karácsonyra is kiváló ajándék lehet. Természetes anyagból készült, könnyen felállítható és tárolása is egyszerű, ha valamiért össze kell csukni. Az egyik oldalán függönyözhető kis ablakocska van, ez népszerűségének egyik oka. Jól szellőzik, így akár többórás játékélményt is kínál.

Ötletek a gyereksátor kihasználásához

Mi mindent lehet játszani egy ilyen sátorban? Kérdezzük meg a gyerekeket, ők rengeteg ötlettel fognak előállni!

Az óvodáskorúak biztosan szívesen rejtőznek el benne, hiszen ők nagyon szeretnek bújócskázni. Ugyanakkor szerepjátékokhoz is kiváló kellék lehet: berendezhetnek benne egy boltot, egy éttermet is. Ide meg lehet hívni a szülőket, barátokat is egy teára. 

Babázni is lehet benne, a sátor alapterülete nagy, így elfér benne egy kis babaágy is. Bizonyos modellekhez játszószőnyeg és 3 kispárna is jár, ebből igazi kis fészket lehet kreálni a játék babának.

Elsősorban azonban a sátor kuckózásra, elvonulásra való. Ide bújva meg lehet beszélni a titkokat, el lehet egy kicsit tűnni a rideg valóságból. A gyereksátorban a meséké, a varázslatoké a főszerep, ez egy teljesen más világ! Csak az tudja ezt, aki már kipróbálta!

A textilsátor további előnyei

Nagyobb gyerekek is jól ki tudják használni a sátor előnyeit. Ha már tudnak olvasni, bevonulhatnak ide egy mesekönyvvel, s akár egy zseblámpa fényénél is belemerülhetnek az izgalmas történetbe. 

A gyereksátornak a babazsúrokon, szülinapi bulikon is hasznát lehet venni. Érdeklődve csodálhatja meg a többi gyerek a szoba díszét.

A Baby Lion webáruházban kapható textilsátrakhoz kiegészítőként 2 darab nemez toll is jár, így egy igazi indián sátor állítható fel a szoba közepén! 

Jó tudni azt is, hogy nyáron az udvaron is lehet vele játszani, teraszon, erkélyen is felállítható. Piknikezésre, kempingezésre mindig kaphatók a csemeték, nagyon élvezni fogják a sátrazást. Arra kell csak vigyázni, hogy ha esik az eső, tegyük el, mivel anyaga textil.

Végül még egy ötlet a sátorhoz: fényképezkedni is lehet vele, kiváló háttérként szolgálhat a gyerekszobai fotókhoz, s évek múlva sok-sok emléket idéz majd fel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés