Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mit tehetsz a LED szalagok védelme érdekében?

| 2021. 12. 16. | 11:37:00
XXX
Mit tehetsz a LED szalagok védelme érdekében?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tudtad, hogy egy LED szalag optimális körülmények között akár 17 éven keresztül is képes lehet a működésre ? Ez 50.000 - igen, jól olvasod ötvenezer üzemórát jelent, ami nagyon szép teljesítmény. De mik jelentenek optimális körülményeket? Nézzük!

Tartós anyagok, jó minőség

Ahhoz, hogy egy LED szalag ilyen hosszú időn át a megbízható “társad” legyen a világításban, az kell, hogy kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készüljön. Hatványozottan igaz ez azokra az eszközökre, amelyeket nedves közegben vagy kültéren alkalmazol, hiszen az érintésvédelmi szabályok betartása alapvető.

A LED szalag víz elleni védelmét a gyártók lágy szilikonnal és epoxi gyanta alkalmazásával érik el. Ezzel egy nagyon ellenálló, de mégis rugalmas anyagot kapnak, ami ugyanúgy ellenáll az oxidációnak, mint a víznek.

A beltéri LED szalagok csak olyan helyen használhatóak, ahol semmiféle nedvességnek nincsenek kitéve. Kiválóan alkalmasak rejtett vagy háttér világításnak. Azokon a területeken, ahol számolni kell a nedvességgel - mondjuk a konyhában -, mindenképpen vízálló változatot kell választanod.

Mi veszélyeztetheti a LED szalagokat?

Joggal kérdezed most, hogy mitől kellene védeni ezeket a világítóeszközöket és főként miért? A miértre már tudod a választ: hogy biztosítani tudd a hosszú élettartamot és használhatóságot. A mitől kell védeni kérdésre, már összetettebb a válasz.

A LED szalag sokféle környezeti hatásnak van kitéve a működése során. Már a hátoldalon lévő öntapadós ragasztóval történő rögzítés során is érhetnek meglepetések. Ha nem megfelelően van zsírtalanítva és tisztítva az alapfelület, a LED szalag ragadása nem lesz tökéletes. Szintén problémát jelenthet a felület egyenetlensége is, ami a szalag hullámosodását eredményezheti.

A felhelyezett szalag túlhevülése is rövidítheti az élettartamot, ahogy a rárakodó makacs porszemcsék, a ráfröccsenő zsíros szennyeződések és a mechanikai sérülések sem tesznek jót. 

Mire jó a LED aluprofil?

A LEDLámpaház.hu kínálatában is megtalálható LED aluprofilok segítségével könnyen megoldhatod a LED szalagok védelmét. Az aluprofilok, amelyekbe elhelyezheted a szalagokat, sokkal tartósabb tapadást biztosítanak a felületeken. Nem engedik, hogy a szalagok hullámossá váljanak. Fontos előnyük, hogy védelmet jelentenek a belső és külső hatásokkal szemben. 

Az sem mellékes szempont, hogy javítva a szalag hővezetését, sokkal hosszabb élettartamot garantálhatnak azoknak. Ráadásul egyszerű módon teszik ellenállóvá a szalagokat az ütésekkel és a szennyeződésekkel szemben. A por, a kosz vagy a zsíros anyagok nem tudnak a szalagra rakódni. 

A LED aluprofilok sokoldalúsága megkönnyíti a használatukat, sokféle kivitelben beszerezhetőek és rögzítő segítségével egyszerűen felhelyezhetőek. Az aluprofilt használhatod mennyezeti világításhoz, a konyhában a pult megvilágításánál, a fürdőszobában, a zuhanyzóban vagy oldalfali dekorációs világításra, ahogy a polcok megvilágításakor és a kültéri LED szalagok elhelyezésekor is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés