Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mit tud manapság egy igazán innovatív robotporszívó?

| 2021. 12. 21. | 11:04:00
XXX
Mit tud manapság egy igazán innovatív robotporszívó?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A robotporszívók iránt évről évre egyre nagyobb a kereslet, hiszen mind többen és többen fedezik fel az önműködő gépek előnyeit. A piacon ezerszámra találhatsz robotporszívókat, nem mindegy azonban, hogy melyik mellett teszed le a voksod. Egy igazán modern, sokoldalú gép jelentősen megkönnyíti majd a mindennapjaid.

De milyen is pontosan egy innovatív robotporszívó? Azonnal kiderül!

Az okos robotporszívó tudja, mit csinál

Az olcsóbb, elavultnak számító gépek csak arra képesek, hogy felismerjék és kikerüljék az útjukba eső akadályokat. Egy igazán jó robotporszívó azonban feltérképezi az otthonod, felismeri a különböző helyiségeket, így teljesen önállóan is elboldogul.

A Házirobotok.hu webáruház robotporszívói között megtalálható iRobot Roomba s9+ például minden másodpercben 230.400 adatpontot vesz fel, ezért bármilyen méretű és formájú szobában villámgyorsan eligazodik. A szobákat akár el is nevezheted, de akár saját zónahatárokat is kijelölhetsz.

Az is megeshet, hogy nem szeretnéd, hogy bizonyos helyeken porszívózzon a készülék. Nos, erre is van megoldás. A kizárási zónákkal olyan területeket hozhatsz létre, amiket a porszívó majd kihagy a munka során. Ez lehet például a házi kedvenced vizes táljának a környéke vagy egy olyan terület, ahol törékeny holmik, esetleg kábelek vannak.

Koszgyűjtő állomás

A szennyeződésgyűjtő állomás egy igen hasznos funkció, aminek köszönhetően tényleg hónapokig nem kell foglalkoznod a porszívózással. A robotporszívó ugyanis automatikusan kiüríti a portartályát az erre rendszeresített állomásba.

Maradva a már említett iRobot Roomba s9+-nál, ez a készülék például 30 porszívózásnyi koszt képes összegyűjteni, mielőtt űrítened kéne az állomást. Amikor pedig mégis eljön ez a pillanat, és megtelt a koszgyűjtő állomás, a berendezés jelzést küld neked.

Ha pedig már a kosznál tartunk, az igazán innovatív robotporszívók oldalkefével és egymással szemben forgó gumikefékkel is rendelkeznek. Ha mindehhez még egy erős motor és egy szűrő is társul, a robotporszívó akár a por és az allergének 90%-át is képes felszippantani.

Ezeket a funkciókat is mérlegeld a robotporszívónál

Számos egyéb korszerű funkció van még, amivel a hasznodra lehet egy robotporszívó. A teljesség igénye nélkül ilyenek lehetnek az alábbiak.

  • Takarítás közbeni töltés
  • Leesésérzékelés
  • Időzítés funkció
  • Kettős takarítás
  • Öblíthető portartály
  • Tompított ütközés

Végül egy utolsó fontos szempont: sok modern robotporszívó képes kommunikálni más eszközökkel is. Ha tehát egy olyan modellt választasz, ami képes jelezni a felmosórobotnak, hogy ő következik, lényegében teljesen megszabadulhatsz a takarítási munkák terhétől.

Persze így is előfordulhat, hogy valami kiömlik, felborul. Mondjuk egy kis cukor vagy liszt a konyhában. A korszerű robotporszívók képesek egy kisebb terület villámgyors feltakarítására is, így nem neked kell hajolgatni a partvissal.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés