Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bádoglemezek használata csatornaépítéshez

| 2022. 01. 13. | 09:38:00
XXX
Bádoglemezek használata csatornaépítéshez
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A csatorna kiépítése nem kis feladat, de megfelelő alapanyagokkal és szakemberi segítséggel kiválóan működő rendszert létesíthetünk. A vízelvezetés kialakítása elengedhetetlen egy épület megfelelő működéséhez. Lássuk, hogyan történik mindez!

A kiindulás

Ha egy épület csatornarendszere és vízelvezetése nem működik rendeltetésszerűen, a lezúduló víz jelentősen károsíthatja a falakat és a szerkezetet. Ez pedig az épület teljes használhatatlanságát okozhatja az állandó nedvesedés miatt. Éppen ezért egy csatornarendszer kiépítését minden esetben alapos tervezés előzi meg.

Első lépésként a tető vonalából kell kiindulni, amelyet minden esetben követni kell. Ez gyakran kihívásokkal teli lehet, amelyen különböző praktikák és minőségi bádoglemezek segíthetnek.

A bádoglemezek tulajdonságai

A bádoglemezek feladata, hogy a tetőn lévő hézagokat áthidalva megóvják azt az eső ellen, így elkerülhető legyen a beázás és épen maradjon a szerkezet. Ezek a vízálló, fémből készült elemek a szigetelésben is fontos szerepet játszanak, ezért igazán hasznosak.

A bádoglemezek leghasznosabb tulajdonsága, hogy jól megmunkálhatóak, ennek ellenére híresen tartósak is. Ezen jellemzőik miatt kiválóan óvják a tetőt, sőt akár a talapzatba lezúduló vizet is megállíthatják. Emiatt ősszel és télen, amikor gyakori a csapadék és a hó, nyugodt szívvel lehet rájuk számítani.

A Káplár fatelep tartós bádoglemezei segítségével kiválóan megoldható a vízelvezető rendszer kiépítése!

A vízelvezető rendszer kiépítése

Az ereszcsatorna a vízelvezető rendszer egyik fontos szegmense, amely felfogja a lezúduló csapadékot, és elvezeti azt egy egyenes szakaszon. A nem egyenes szakaszok összekötésében a szegletcsatornák lehetnek segítségünkre, melyek végeit lezárt végződésekkel szükséges befedni.

A csonkos csatorna funkciója szerint az esővizet a talaj felé irányítja, ehhez pedig lefolyócsövek, hattyúnyakak, ráncolt kifolyó, illetve betorkolló üstök sietnek segítségére.

Ahhoz, hogy a rögzítés megbízható és tartós legyen, csatornatartókat is szükséges beszerezni. Ezen tartók elhelyezésére négyféle szár segédkezik, ezek a csavart, hajlított, homlokdeszkára erősíthető és egyenes típusú szárak.

Végezetül pedig nem szabad megfeledkezni a lefolyóbilincsekről sem. A bilincsek a lefolyócsövek stabilitásában töltenek be fontos feladatot.

Felmerülő nehézségek orvoslása

Ha olyan esettel találkozunk, hogy a vízelvezető rendszer kiépítésekor két felület nem tökéletesen illeszkedik egymáshoz, a víz beszivároghat a szerkezetbe. Ilyenkor sem kell kétségbeesni, hiszen a falszegély lemezek, a hajlatbádog, illetve az oromszegély is áthidalhatja a problémát.

Emellett a horganyzott síklemez is jól jöhet, ha a bádoglemezek nem nyújtanak maradéktalanul megoldást. Ezek a vízhatlan fémlapok egyedi méretre vághatóak, jól igazodva a résekhez.

Fedezd fel a Káplár fatelep kiváló minőségű tetőfedő anyagait, bádoglemezeit és egyéb kiegészítőit, és válaszd a megbízhatóságot és a szakértelmet!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés