Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Konténeres sittszállítás Budapesten: mi mehet a konténerbe, és mi nem?

| 2022. 01. 13. | 09:41:00
XXX
Konténeres sittszállítás Budapesten: mi mehet a konténerbe, és mi nem?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha egy konténeres sittszállítást rendelünk Budapesten, pár dologgal tisztában kell lennünk. Tudnunk kell például azt, hogy mi mehet a fémtárolóba, és mi az, amitől másképp kell megszabadulnunk. Persze ezenkívül is kell még pár dologra figyelnünk, de ez nagyon fontos, már csak a környezetünk védelme érdekében is. Nézzük is végig, hogy mi mehet, és mi nem.

Ami mehet bele konténeres sittszállítás esetén

Ennek a hulladékszállítási módnak alapvetően akkor van létjogosultsága, ha sittet kell szállítanunk. Ez lehet egy építkezés, egy épület felújítása, sőt akár a bontása során is. Ezek azok az esetek, amikor jelentős mennyiségű építési törmelék, sitt keletkezik.

Ebbe azért elég sok minden beletartozik. Az építés, bontás vagy felújítás során keletkező maradvány építőanyagok, a bontott téglák, a malter, a kisebb betondarabok mind-mind mehetnek a konténerbe. De mehet bele minden egyéb, az építési területen keletkezett hulladék is, mint például az építőanyagok csomagolása vagy a nyílászárók keretei.

Legyen szó lakóingatlanok, családi házak, raktárépületek, tárolók, csarnokok bontásáról, építéséről, felújításáról, jó szolgálatot tesz egy konténer, amibe pakolhatjuk a felesleget. Kisebb vagy akár nagyobb mennyiség elszállítására is alkalmas a konténeres sittszállítás, folyamatos rakodással vagy hosszabb távú elhelyezéssel is.

Amit nem szabad a sittes konténerbe tenni

Bár nagyon sok mindenre jó, azért ez sem nyújt tökéletes megoldást mindenre. Mint írtuk is, alapvetően építési törmelékek és hulladékok elszállítására való.

De mi van akkor, ha veszélyes hulladéktól szeretnénk megszabadulni? Alapvetően ekkor nem lesz jó ez a szállítási mód. Vannak olyan cégek, akik megoldják ezt is, mivel van engedélyük a veszélyes hulladékok átvételére, kezelésére. De mivel ez a szolgáltatás külön engedélyhez kötött, külön felkészülést igényel, nem lesz elérhető mindenkinél.

Épp ezért azt javasoljuk, hogy egyeztess a kiválasztott sittszállító céggel, hogy náluk megoldható-e ezen hulladékok elszállítása, kezelése. Ha pedig nem, akkor keress tovább, olyan céghez juttasd el ezeket, akiknek van engedélyük rá. Nagyon fontos, hogy semmiképp se tedd a sitt közé őket!

De mik is azok a veszélyes hulladékok, azaz mit nem szabad a sittes konténerbe elhelyezni? Például: kátránypapír, palatető, autógumi, hígító, festék, egyéb vegyi anyagok, olajak, rongyok, akkumulátorok, TV, híradástechnikai eszközök. Ha tehát ezektől szeretnél megszabadulni, először egyeztess a sittszállító céggel, hogy mi a teendő, és hogy egyáltalán megoldható-e a szállítás.

További esetek, amikor jól jöhet egy konténeres szállítás

Ez a hulladékszállítási mód másra is jó, nem csak sittszállításra. Sokan például lomtalanításra is használják. Vannak azonban olyan esetek, amikor minél előbb elkél a lomeltakarítás. Jellemzően ilyen az öröklés és a költözés is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés