Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

3 konyhai eszköz, amin nem érdemes spórolni

| 2022. 02. 11. | 13:06:00
XXX
3 konyhai eszköz, amin nem érdemes spórolni
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tény, hogy egy konyha teljes berendezése sajnos nem filléres dolog. Bár egy kis tudatossággal sokat lehet csökkenteni a költségeken, azonban mégis akad pár olyan eszköz, amin egyszerűen nem érdemes spórolni, mert csak a saját dolgunkat nehezítjük meg vele. 

Edények

Talán a legalapvetőbb konyhai eszközök, hiszen a sütéshez és a főzéshez nélkülözhetetlenek. Bár csábító lehet egy sok darabból álló, kedvező árú edénykészlet, illetve a nagymamától örökölt fazekaknak is megvan a varázsuk, valószínűleg mégis több lesz velük a bosszúság, mint az öröm.

Az új, de rossz minőségű, vékony fenekű edények hajlamosak a deformálódásra, az étel kiszárad, odaég bennük, így pedig nemcsak a finom ízeknek lőttek, hanem a szabadidőnk egy részének is, amit az odakozmált réteg eltávolításával tölthetünk. A régi, zománcos edények pedig gyakran már sérültek, ami szintén rengeteg gondot tud okozni.

Mindezt megelőzhetjük, ha prémiumminőségű, hibátlan edényeket használunk. Inkább szánjunk több pénzt egy-egy darabra, és legyen belőlük kevesebb, mint legyen egy nagyobb készletünk, ami nagyjából használhatatlan. Ha másképp nem megy, vásároljuk meg őket egyesével, amikor éppen telik rá. Két-két lábas, fazék és serpenyő már sok mindenre elegendő.

Kések

Az előkészületek nélkülözhetetlen kellékei. Aprítás, szeletelés, hámozás. Nincs olyan nap, amikor a konyhakéseket ne fogjuk munkára. 

Azonban cseppet sem mindegy, hogy játszi könnyedséggel, lendületesen tudunk velük dolgozni, vagy kínszenvedés minden egyes mozdulat, mert a kés csak nyúzza, cincálja a húst, szétszedi a puha zöldségeket, és nem tud megbirkózni a keményebb alapanyagokkal.

A késeknél tehát szintén az előző alapelvet kövessük: inkább legyen belőlük kevesebb, de az viszont kiváló minőségű. Válasszunk a nagy múlttal rendelkező, jó nevű gyártók kínálatából, akiknek a termékei biztosan nem okoznak csalódást. 

A Fiskars&Gerber termékek webáruházának kései az otthoni felhasználók igényeit tartják szem előtt. Jóval kedvezőbb árkategóriát képviselnek, mint a professzionális séfkések, mégis prémium anyagokból készültek. A kínálat többféle méretű és típusú eszközt tartalmaz, melyeket akár szettben is megvásárolhatunk. 

A kimagasló minőségű kések hosszan tartják az élüket, ergonomikus kialakításuknak köszönhetően pedig egyszerű velük dolgozni, így pedig rengeteg időt és energiát takarítunk meg.

Vágódeszkák 

Nos, ez egy olyan tétel, ahol szintén nem elhanyagolható a minőség, de az előbbiekkel ellentétben a mennyiségre érdemes helyezni a hangsúlyt. Nem túl higiénikus ugyanis ugyanazon a vágódeszkán szeletelni a húst, a zöldségeket, a pékárukat, a gyümölcsöket. Pláne, ha fából készült darabot használunk, aminek a rostjai közé beszivárog a nedvesség.

Szerezzünk be annyi vágódeszkát, hogy minden élelmiszercsoporthoz külön-külön legyen egy, és természetesen ne keverjük őket össze, ebben segíthet, ha a HACCP szerinti színkódokat használjuk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés