Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kis beruházással is gyorsan szépek lehetünk

| 2022. 02. 11. | 13:02:00
XXX
Kis beruházással is gyorsan szépek lehetünk
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az év eleje sokak számára a megújulás időszaka. Az újév elérkeztével sokan tesznek különféle fogadalmakat. Van, aki el akar kezdeni rendszeresebben sportolni, van, aki le akar fogyni és van, aki saját magát szeretné kívülről vagy belülről megváltoztatni. Az életmódváltásnak sokféle szegmense van, át lehet alakítani az étkezési, a mozgásra vonatkozó szokásainkat is.

Ennek egyik része az arcunk és testünk regenerálása. Sokan nem is gondolnánk, de ahhoz, hogy egy kicsit megszépüljünk, nem is kell olyan sok minden. Néhány kozmetikai eszköz és szépészeti tanácsadás, és máris megvan a változás.

Szépségápolás otthonunkban

Az a legjobb, ha olyan helyen tároljuk a szépségápolási eszközeinket, ahol a legtöbbször megfordulunk, és ahol könnyen a kezünk ügyébe tud kerülni, amire szükségünk van. Általában ez a legtöbb embernek a fürdőszoba. Egy jól kialakított és berendezett fürdőszobapolcon vagy szekrényben elfér több fő számára is a mindennapi kozmetikai kellék.

A Bonus Shop fürdőszobabútorai komplett szettekben és önálló bútordarabként is számtalan lehetőséget kínálnak a praktikus berendezés eléréséhez. Egy esztétikus és stílusos fürdőszobapolcról szívesen veszünk le bármit, de az is fontos, hogy mindig tartsunk rendet!

Hogyan fogjunk hozzá?

Először is vásároljunk a bőrtípusunknak megfelelő nappali és éjszakai krémeket. Először azzal kísérletezzünk, amelyik használatát könnyebben és gyorsabban tudjuk a napi rutinba beilleszteni. Vegyük figyelembe azt is, hogy napközben milyen hatások érik a bőrünket, és hogy inkább zárt helyen vagy szabadtéren szoktunk-e tartózkodni.

Azt mondják, hogy minden szokás kialakítása 21 napig tart, de ha ügyesek vagyunk, biztos hamarabb is rögzülni fog. Ha már valami része lett a napi (reggeli vagy esti) rituálénak, akkor egyszerűbb lesz utána már hasonló tevékenységekkel kiegészíteni.

Mit tartalmazzon egy kisebb bőrápoló csomag?

Minden bőrápolást illik egy alapos arclemosással kezdeni, melyhez külön készítmények állnak már rendelkezésre. Ezt követhetik a különböző hidratálókrémek, esszenciák, szérumok, majd igény esetén lehet használni napvédő krémet és végül jöhet a sminkelés.

Ha már ezek is a hétköznapi szokásaink részévé váltak, hetente egyszer beiktathatunk egy plusz extra kezelést, pl. bőrradír vagy fátyolmaszkok alkalmazását, de kezeinket is elkezdhetjük rendszeresebben ápolni.

Kezeink és hajunk óvása

Kezeinkre is tehetünk bőrápoló pakolásokat, és mellette gyakran kezeljük körmeinket is. Bőrünk típusának meghatározásához igénybe vehetjük szakemberek segítségét is, hiszen kezünkön, arcunkon is más a bőrünk, sőt még az arcunk egyes területei is eltérők lehetnek.

A hajápolás egy másik különálló területe a szépségiparnak. Fodrászunktól is kérhetünk tanácsokat, de saját otthonunkban is alkalmazhatunk különféle hajvédő pakolásokat. Akik használnak hajformázókat, vegyék figyelembe, hogy a sok hő károsíthatja a hajszálakat. Számukra a hővédő spray-k használata tanácsos.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés