Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mekkora változást hoz a Cosmos ökoszisztéma?

| 2022. 02. 11. | 13:11:00
XXX
Mekkora változást hoz a Cosmos ökoszisztéma?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mivel a legkülönbözőbb platformokon nagyon sok kriptovaluta jelent meg az utóbbi időben, fontos kérdéssé vált, hogy ezek miként kommunikálhatnak egymással. A Cosmos Network és a hozzá tartozó ATOM token megoldást kínál erre a problémára.

Mit kell tudni a Cosmos Networkről?

A Cosmos 2014-ben jött létre, megvalósulását pedig sok akkori, hozzá hasonló blokkláncon alapuló projekt inspirálta. Gyakorlatilag ez is egy decentralizált ökoszisztéma, ami egymással együttműködésben lévő, de mégis független blokkláncokból épül fel. 

A Cosmos célkitűzése, hogy más blokkláncokkal is össze tudjon kapcsolódni, majd javítsa azok eredményességét, és bővíteni tudja a funkcionalitásukat.

A mai napig több, mint kétszáz alkalmazást készítettek a Cosmos hálózatára, amelyek zöme az adatvédelem, a társadalmi kapcsolatok, a pénzügyi és infrastrukturális témakörben születtek meg. 

A hálózat lehetőséget ad a fejlesztőknek, hogy saját, a Cosmos-szal együttműködő blokkláncokat fejlesszenek. Persze ezen tulajdonságának kialakítása során is nagy figyelmet kapott a stabilitás.

Milyen előnyöket nyújt ez az ökoszisztéma a befektetőknek? A Cosmos egy folyamatosan javuló rendszer, egy esetleges pénzügyi csökkenés mellett is bátran bizakodhatunk a jövőjét illetően. Ha megfelelő stratégiát választasz, akkor ez a hálózat megfelelő profitot biztosíthat neked hosszabb távon is.

Milyen rétegekből áll a Cosmos?

Ha a Cosmos felépítését vizsgáljuk, akkor három különböző réteget tudunk elkülöníteni:

  1. Az alkalmazási réteg felel a különböző ügyletek helyzetének frissítéséért.
  2. A hálózati réteg, a tranzakciók, és az ehhez kapcsolódó üzenetek mozgatását végzi.
  3. A harmadik réteg pedig a konszenzusréteg. Itt jön létre a csomópontok részére a megegyezés a rendszer állapotáról

Mit ad a fejlesztőknek?

Ha egy fejlesztő Ethereum alapon szeretne valamilyen funkciót létrehozni, akkor a kivitelezésre nagyon sok idővel kell számolnia, hiszen ott korlátozva vannak a másik blokkláncokra való építések. A Cosmos viszont nem hátráltatja ezeket a törekvéseket, itt nem kell számolnunk korlátozásokkal. Ez jelenti a Cosmos ökoszisztéma igazi különlegességét és előnyét, lehetőséget ad a fejlesztőknek, hogy az Ethereumnál lényegesen kevesebb idő alatt úttörő funkciókkal lássák el az alkalmazásokat.

Ha egyébként érdekel az ethereum árfolyama, akkor a CoinCash oldalán számos információt megtalálsz róla.

Mennyire skálázható?

A Cosmos ökoszisztéma több ezer ügyletet tud feldolgozni egy másodperc alatt. Ez nagyon gyorsnak számít, főleg akkor, ha mondjuk összehasonlítjuk a PayPal szolgáltatóval, amely ezen idő alatt csak százkilencvenhárom tranzakcióra képes. A Cosmos a feldolgozáshoz a Tendermint konszenzus mechanizmust használja. 

Mi a fő előnye?

A többi rendszerrel mutatott együttműködési képessége kiemeli más blokklánc ökoszisztémák közül. De fontos azt is említeni, hogy a fejlesztők lehetőségei nagyon tágak, ha a többi blokklánccal való kooperációt vizsgáljuk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés