Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Célellenőrzést tartanak a sertéshúsok esetében

| 2022. 03. 04. | 09:17:00
Mutatjuk az eddigi tapasztalatokat!
Célellenőrzést tartanak a sertéshúsok esetében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A külföldi sertéshús minőségére és nyomon követhetőségére fókuszáló országos célellenőrzést rendelt el február közepétől az Agrárminisztérium a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálásával és a területi élelmiszerlánc-felügyeleti szakemberek bevonásával. A Nébih eddigi vizsgálatai nem tártak fel kirívó szabálytalanságot. Az akció a következő időszakban is folytatódik, továbbá számos laboratóriumi vizsgálat van folyamatban.

A sertéshústermékek országos ellenőrzése során a származás feltüntetésére, a korábbi fagyasztás jelölésére és a nyomon követhetőségre is fókuszálnak az ellenőrök - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) március 4-én. A hatósági szakemberek ellenőrzik az ipari feldolgozásra beérkező sertéshúst, továbbá a kereskedelemben a csomagolatlan termékek „zászlóellenőrzését” is elvégzik.

Az elmúlt négy hónapban a teljes import 68,8%-át beszállító, azaz a tíz legjelentősebb sertéshús importőr közül kilenc vizsgálata már megtörtént a célellenőrzés első időszakában. Az egységekben a nyomon követés biztosított volt, a termékek értékesítése során a származási országot minden esetben feltüntették.

A vizsgált tételekből 57 magyar, míg 24 uniós (ebből 15 spanyol) eredetű volt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés