Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan tedd fel az üvegfóliát a telefonodra?

| 2022. 03. 16. | 15:16:00
XXX
Hogyan tedd fel az üvegfóliát a telefonodra?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ugye te sem szeretnéd, hogy szeretett telefonod kijelzője megsérüljön? A helyzet az, hogy erre nagy esély van még akkor is, ha körültekintően bánsz vele. Néha elég egy kis figyelmetlenség, és a kijelző máris karcossá válik. Kivéve, ha előre gondolkodtál és üvegfóliát tettél rá. 

Az üvegfólia felhelyezése nem nagy ördöngösség, így nem feltétlenül kell hozzá szakértő, aki megcsinálja neked. Elég, ha kéznél van néhány fontos eszköz, úgymint nedves és száraz törlőkendő, illetve matrica a poreltávolításhoz. Ez utóbbi nem létszükséglet, de jó, ha van. 

Ezek után már csak a felhelyezési útmutatóra van szükséged. A lépéseket követve te magad is fel tudod tenni az üvegfóliát a telefonodra mindössze 5 perc alatt. Mire kell figyelned, mielőtt elkezded a felhelyezés folyamatát? Mik a pontos lépések, amiket követned kell? Most ezekre adunk válaszokat.

A felhelyezés előtti fontos teendők

Még mielőtt kibontod az üvegfóliát a csomagolásból, mindenképp csekkold le, hogy passzol-e a telefonodhoz. Megfelelő a mérete? A kivágások pont ott vannak, ahol lenniük kell? Ha ezt elfelejted ellenőrizni, és a felbontás után jössz rá, hogy mégsem jó a fólia, akkor azt nem fogják visszavenni. Szóval ne felejtsd el!

A fólia méretéről tudnod kell, hogy sok esetben szándékosan kisebb, mint a hozzá passzoló készülék. Erre az a magyarázat, hogy sok telefon ívelt a széleinél. Tehát ebből adódik, hogy a fóliának kisebbnek kell lennie, hogy szépen rá lehessen tenni a kijelzőre.

A fólia felhelyezésével akkor leszel elégedett, ha egyetlen apró buborék sem jelenik meg alatta. Hogyan tudod ezt kivitelezni? Nos, egyrészt türelem kell hozzá, másrészt pedig egy pormentes környezet. Az ablakot, ajtót feltétlenül csukd be, hogy a lehető legkevesebb por szálljon a légtérben.

Tudtad, hogy az INFINITY Tokok weboldalán üvegfóliát is be tudsz szerezni? Ha pedig megtetszik egy-két dizájnos telefontok, akkor egy kalap alatt azokat is meg tudod rendelni. 

Íme, az üvegfólia felhelyezésének lépései

Először is kapcsold ki a telefonodat, és alaposan mosd meg a kezed. A csomagban találsz egy nedves törlőkendőt, amivel szépen tisztítsd meg a kijelzőt. Ez a lépés különösen fontos a buborékmentes végeredményhez. Ha a kijelző felületén látsz még port, akkor használd a poreltávolító matricát.

Tedd a telefont egy vízszintes felületre, például asztalra. Húzd le a fóliáról a védőréteget, majd tedd a kijelző fölé úgy, hogy a kivágások a megfelelő helyen legyenek. Ügyelj rá, hogy ne érj a fólia ragasztós részéhez. Óvatosan tedd rá a kijelzőre és húzd végig rajta az ujjad hosszanti irányban. Ha mindent jól csináltál, akkor a fólia gyönyörűen szétterül.

Az utolsó simítások se maradjanak el!

Ellenőrizd, hogy a fólia tökéletesen illeszkedik-e a széleknél, bevágásoknál. Ha igen, akkor gratulálunk, kész is vagy! Ha látsz benne apró buborékokat, akkor sincs katasztrófa. Jöhet a száraz törlőkendő! Fogd meg és középről indulva körkörös mozdulatokkal kezdd el kisimítani a fóliát. Ezzel a technikával “kihozható” oldalra a buborék, ami ott szépen el is tűnik.

Nézz körül a webáruház kínálatában, és válaszd ki a telefonodhoz illő kiegészítőt!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés