Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem tudod követni gyermeked ízlését? Gyors és csodás dekoráció falmatricákkal!

| 2022. 03. 16. | 15:33:00
XXX
Nem tudod követni gyermeked ízlését? Gyors és csodás dekoráció falmatricákkal!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A gyerekek számára épp olyan fontos a saját szobájuk díszítése, mint nekünk, felnőtteknek az otthonunk berendezése. Sokkal szívesebben pihennek és játszanak a kicsik a kedvenc színükkel vagy mesefigurájukkal díszített szobában.

A falak árnyalata, a szőnyeg színe és mintája és a bútor stílusa nagyban meghatározza a gyerekszoba hangulatát. Emellett azonban további dekorációs elemeket is alkalmazhatunk. A falmatricák nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen könnyen rögzíthetőek és lélegzetelállító képeket varázsolhatunk általuk a gyerekszoba falaira. 

A korai önkifejezés jelensége

Amikor a születendő gyermekünk birodalmát rendezzük be, nem is gondolnánk, milyen hamar saját elképzelései lesznek a kicsinek. Már két-hároméves korban előnyben részesítenek bizonyos színeket a gyerekek. Ráadásul az önkifejezés egyik korai jelensége a kedvenc állatok és mesefigurák kiválasztása.

Azonban ugyancsak életkori sajátosság a gyerekeknél, hogy nagyon gyorsan megváltozhat az ízlésük. Ezt nem könnyű követni, ha szeretnénk a szoba dekorációját is a gyermek aktuális ízléséhez igazítani. Azonban a vidám mintás falmatricákkal időről időre állagromlás nélkül újra feldíszíthetjük a gyerekek birodalmát.

Így működnek a falmatricák

A matricákat transzferfóliák segítségével vihetjük fel a sík felületre. Sem ragasztóra, sem csavarokra, sem szögekre nincs szükségünk a képek rögzítéséhez. Ez az egyik nagy előnye a falmatricáknak, hogy nem hagynak maguk után nyomot. Egyszerűen rásimítjuk a falra, és ha a csemete megunta őket, sérülés nélkül eltávolíthatjuk a matricát.

A felületet, amelyet dekorálni szeretnénk, érdemes teljesen simára alakítani, eltüntetni az esetleges zsírfoltokat és port. Így érhetjük el a legtökéletesebb hatást a matricákkal. A felragasztott darabokat nedves ronggyal tisztíthatjuk. A képek a kicsikre nézve semmilyen káros anyagot nem tartalmaznak, így biztonságos a használatuk.

Nem csak a falak díszíthetőek a matricákkal

Igaz, hogy sok esetben a falak a legnagyobb dekorálható felületek a különféle helyiségekben. Azonban a gyerekszobában számos más helyet is kidíszíthetünk a falmatricákkal. A motívumok az alapanyaguknak köszönhetően a festett falon kívül tapétára, tükörre és üvegre is ragaszthatóak.

Sőt, akár fát is díszíthetünk velük, így a gyerekszoba ajtajára is rásimíthatjuk a különféle mintákat. Akár szezonális motívumokat is választhatunk. Hazánkban is nagyon népszerűek az ünnepi ablakdekorációk, ezt is megvalósíthatjuk falmatricával.

Milyen mintát válasszunk?

A Babaágynemű bolt webáruház falmatricái között lányos, fiús és uniszex mintákat is találunk. Igazán széles a választék a piacon, így minden színhez és hangulathoz találunk megfelelőt.

S ha mégsem tetszik a választott minta, vagy már megunta a csemete, egyszerűen kicserélhetjük. Így kölcsönözhető könnyen új megjelenés a gyerekszobának.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés