Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Páncélszekrény vagy zongora költöztetése? Csak profikkal!

| 2022. 03. 16. | 15:31:00
XXX
Páncélszekrény vagy zongora költöztetése? Csak profikkal!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nehezebb tárgyak (mint egy páncélszekrény vagy egy zongora) költöztetése nem egyszerű. A súlyok mellett a méretük is olykor hatalmas, ezért sok a buktató a mozgatásuk során. Épp ezért érdemes ezt profikra bízni. Nézzük, mire figyeljünk, és hogyan találjunk ehhez megfelelő partnert.

Miért bízzuk inkább profikra a költöztetést?

Az első lépés ahhoz, hogy gond nélkül elszállíttathassuk a nehezebb vagyontárgyainkat is, hogy találjunk egy profi csapatot. Ezzel nemcsak azt érjük el, hogy biztonságban elszállítják a nehéz tárgyakat, de rutinjuknak köszönhetően gyorsabb is lesz a költözés. És olyan dolgokra is felhívják a figyelmünket, vagy olyan óvintézkedéseket is tesznek, amik nekünk eszünkbe sem jutnának.

Persze mindig vannak olyanok, akik úgy vannak vele, hogy megoldják “házon belül” a család, a rokonok és barátok segítségével. De ennek több buktatója is van. Egyrészt nagy a sérülésveszély, ha nem megfelelően fogjuk meg a nehéz tárgyakat. Már csak az emelés miatt is, vagy azért, mert kicsúszik. Másrészt pl. egy zongorának az elszállítása során nagyon körültekintőnek kell lennünk, hogy ne sérüljön. Az nem tűnik túl biztonságosnak, ha feldobjuk egy utánfutóra, és pl. legumipókozzuk. Maradjunk csak annál, hogy profikra bízzuk.

Keressünk egy kiváló költöztetőt

De hol találunk ilyen kiválóan dolgozó, profi csapatot? És egyáltalán mivel tudjuk őket kiszűrni a hiénák közül? Nem feltétlenül az első velünk szembe jövő kínálat lesz a legmegfelelőbb számunkra. Még akkor sem, ha nagyon sürgős az egész költözés! Épp a sürgősség az, amit keresnek a hiénák, mert az ilyen megkeresések során mindent meg tudnak ígérni. És akinek sürgős és fontos, az könnyebben belemegy bármibe. Ilyenkor szokott felpakolást követően jönni a hidegzuhany, amikor is a lepakolást már dupla vagy tripla ár mellett hajlandóak csak elkezdeni.

Azonban ez elkerülhető, ha jól választunk, és figyelünk a részletekre. Nagyon fontos, hogy olyan céget keressünk meg, akinek van honlapja, elérhetőségei, amiken valóban el is érhetőek. Ha felhívjuk őket, akkor ne ígérjenek meg mindent csak úgy, információk nélkül. Inkább próbálják meg feltérképezni a helyzetet, majd segítsenek a problémánk megoldásában. Szó nélkül küldjenek írásban árajánlatot, és ha megállapodunk, akkor a szolgáltatás megrendelését is igazolják vissza ugyanígy, pl. egy e-mail formájában.

Ha ezekre figyelünk, gyakorlatilag mindent megtettünk azért, hogy profikkal végeztessük el a költöztetés minden feladatát.

Nehéz és még nagy is? Nem gond, intézik!

Ha eljutottunk odáig, hogy kiválasztottuk a számunkra legmegfelelőbb, profi költöztetőt, akkor pár előkészületen kívül nem kell már semmit tennünk. Az ajtónkhoz a lehető legközelebb biztosítsunk helyet a teherautónak, a lakásban se legyen semmi útban, és a megbeszélt időpontban várjuk a brigádot.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés