Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyírerdő valóra váltotta a vadászok álmát

| 2022. 05. 11. | 10:27:00
Két és fél évig tartott a beruházás.
A Nyírerdő valóra váltotta a vadászok álmát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A fenntartható vadászat fontosságát hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kedden a Zöldház néven ismert, több mint félmilliárd forintból felújított gúthi vadászház átadásán. Semjén Zsolt azt mondta, „fenntartható vadászat nélkül nincs sem fenntartható erdőgazdálkodás, sem fenntartható agrárgazdálkodás, nincs vadgazdálkodás, és nincs természetvédelem sem”. A politikus szerint a felújított gúthi Zöldház „építészeti remekmű”. 

Nagy István agrárminiszter az állami erdőgazdaságok fejlesztéseiről beszélt, kiemelve, hogy a korábbi időszakokban soha nem látott nagyságrendű fejlesztéseket hajtottak végre a társaságok, 27 milliárd forint erdei turisztikai fejlesztést valósítottak meg, amelyek nyomán magas színvonalú erdei turisztikai szálláshelyek és egyéb, a kilátótól a kisvasutakig terjedő attrakciók jöttek létre.

Tasó László, a térség fideszes országgyűlési képviselője is az erdők megnyitását szorgalmazta. Utalt arra, hogy a Nyírerdőnél az első lépés megtörtént, amikor húsvétkor megnyitották az első erdei turisztikai útvonalat, és ezt szerinte többnek is kell követnie. 

Hirdetés
Hirdetés