Hirdetés

Az Auchan ínyencséget hív vissza

Nébih

2022.05.20. 12:59

Az Auchan ínyencséget hív vissza
A kép illusztráció

Kivonják a forgalomból a sajátmárkás terméket.

Hirdetés

Hirdetés

Az Auchan áruházakban kapható, szeletelt, vákuumcsomagolt, 100 grammos disznósajtot Listeria monocytogenes szennyezettség miatt visszahívja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – tette közzé honlapján a hatóság május 20-án. Minőségmegőrzési idő: 2022. 06. 01.

Az érintett termék bármelyik Auchan üzletbe visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el!

A baktériumról

A Listeria monocytogenes a természetben széles körben előforduló emberi megbetegedést okozó baktérium. A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, így minden olyan 5 napon túl hűtőszekrényben tárolt élelmiszer kockázatos lehet, amelyben a baktérium szaporodni képes, és amit fogyasztás előtt nem hőkezelnek (pl. nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült tejtermékek; lágysajtok; nyers húst tartalmazó ételek, húskészítmények; nyers halak, füstölt lazac; szeletelt élelmiszerek). Az emberi megbetegedéseknél lényeges szerepet játszik az immunrendszer állapota, egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a Listeria-val szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat. Szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki. Terhesség esetén vetélés, halvaszületés és az újszülött fertőzése is előfordulhat.

Nébihtermékvisszahívás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés