Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lézeres szemműtét árak összehasonlítása egy helyen

| 2022. 05. 09. | 14:15:00
A kezelések közti különbségek.
Lézeres szemműtét árak összehasonlítása egy helyen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A lézeres szemműtét ma a leggyakrabban végzett szemészeti beavatkozások egyike. Népszerűsége nyilvánvaló, hiszen véglegesen képes megoldani a látásproblémákat, ráadásul megfizethető áron elérhető. Az alábbiakban megnézzük, milyen lézeres szemműtét fajták vannak és mennyibe kerül egy-egy ilyen műtét!

Ekkor végezhető lézeres szemműtét

A lézeres szemműtéten való részvétel feltétele, hogy a páciens 55 év alatti legyen és testtömege ne haladja meg a 150 kg-ot. Feltétel továbbá, hogy ne rendelkezzen komolyabb szembetegséggel vagy kötőszövetet érintő autoimmun problémával, ne legyen pacemakere és a műtét időszakában ne szenvedjen fertőzéses vagy gyulladásos megbetegedésben.

A lézeres szemműtét kizárólag -12 és +6 dioptria, cilinderes szem esetén pedig -6 és +6 között végezhető el és követelmény, hogy a páciens elmondhassa magáról, látása nem változott (nem romlott) jelentősen az elmúlt egy évben. Terhesség és szoptatás alatt nem javasolt a műtét elvégzése.

A lézeres szemműtét árak az operáció típusának függvénye

A különbségeket az alkalmazott eljárás, a gyógyulási idő és az utógondozás mértéke tekintetében foghatók meg. A www.budaiszemeszet.hu weboldalon könnyen tájékozódhat a kezelések közti különbségekről.

Jelenleg a Z FEMTO 7D 7D lézeres szemműtét ára a legmagasabb. Cserébe azonban rendkívül gyors gyógyulási idővel és csupán 3 hónapig tartó utólagos szemcsepegtetéssel számolhat. Az operációt kétlézeres lebenyes eljárással végzik, amelyet a legmodernebb lebenyes technológiaként tartanak számon.

Az ugyancsak maximálisan megbízható egylebenyes eljárást alkalmazó OptiLASIK 7D lézeres szemműtét ára picit alacsonyabb, ezért ugyancsak viszonylag gyors gyógyulás és 3 hónapos utógondozás jár. A műtétet követő 1-2 napon belül lehet is dolgozni.

A Zero-Touch 7D lézeres szemműtét ára középkategóriásnak mondható. Az operáció során érintésmentes egylézeres felszíni kezelést alkalmaznak, amely egy modern felszíni technológia. A műtétet követő 4-5. napon lehet belekezdeni a munkába, a csepegtetés pedig 4-5 hónapig ajánlott.

A leghosszabb gyógyulási idővel a PRK 7D típus igénybevétele során számolhatunk, ugyanakkor a lézeres szemműtét árak közül ez a fajta bír a legalacsonyabb költséggel. A műtét után 7-10 nappal lehet munkába állni és 5 hónapig kell csepegtetni a szemekbe. A hagyományos, egylézeres felszíni kezelés, amelyet a műtét során alkalmaznak a legrégebbi, ennélfogva az egyik legmegbízhatóbb technológia.

A látásjavító kezelések közös jellemzői

Azt már tudja, milyen különbségek fedezhetők fel a lézeres szemműtét árak és azok jellemzői között. Végül jöjjön egy kis kitérő, amelyben a látásjavító kezelések között tulajdonságait vesszük górcső alá. A műtétet minden esetben megelőzi egy alapos kivizsgálás és konzultáció. A műtét napján egy rövid vizsgálat követően szemcseppekkel végzik az érzéstelenítést, maga a kezelés pedig rövid ideig, csupán 5-10 percig tart és fájdalommentes. Kis pihenést követően ismét egy rövid vizsgálat következik, majd az orvos tájékoztat a műtéttel kapcsolatos tudnivalókról és otthonába bocsájtja a beteget.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés