Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mellnagyobbítás terhesség előtt vagy után?

| 2022. 05. 04. | 20:14:00
Íme, a legfontosabb szempontok.
Mellnagyobbítás terhesség előtt vagy után?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A statisztikák alapján a hölgyek legalább fele szeretne megváltoztatni valamit a testén, legfőkébb a mellét. Szívesen felvarratnák azokat, esetleg implantátumokat tetetnének beléjük, hogy még nőiesebbek, még vonzóbbak lehessenek. Az önbizalom ugyanis kulcsfontosságú ahhoz, hogy boldogok és felszabadultak lehessünk a mindennapi életben. Már csak az a kérdés, hogy vajon szülés előtt vagy pedig azt követően ideálisabb elvégeztetni magunkon a beavatkozást? A cikkünkben utánajártunk a dolognak és elmondjuk a tudnivalókat.

Mit tehetünk akkor, ha még nincs gyermekünk?

A mellek alakja, mérete, ereszkedése, az asszimetriája, voltaképp bármilyen esztétikai elváltozása miatt érezheti magát sok nő rosszul. Éppen ezért gondolják ennyien, hogy a mellnagyobbítás javíthatna az életminőségen, magabiztosabbá, illetve kívánatosabbá tehetné őket. Bár sokan úgy vélekednek, hogy a legtöbben csak szülést követően gondolnak arra, hogy kés alá feküdjenek, az igazság azonban az, hogy sokan már a gyermekáldás előtt felkeresnek egy szakembert.

A mellnagyobbítás terhesség előtt is lehetséges, de persze érdemes azért végig gondolni egy pár szempontot. A műtét ilyenkor is lehetséges, azonban érdemes mérlegelni például, hogy a mellimplantátum behelyezését követően legalább egy évet szükséges várni a gyermekvállalással. Néhány orvos akár még ennél is óvatosabb, ugyanis akadnak olyan plasztikai sebészek, akik legalább két évet kérnek a pácienstől, hogy az implantátum garantáltan a helyén maradhasson. Ha tehát 1-2 évet még szívesen várnál a szüléssel, akkor semmi akadálya a mellnagyobbításnak.

Ha kivárnád az említett időt, azonban tervben van a gyermekáldás, akkor az orvos valószínűleg izom alá ültetett implantátumot fog javasolni. Ez sokkal kisebb hatással van a bőrre, illetve a mell átalakuláséra a terhesség és a szoptatás alatti időszakban. Ha terhesség előtt keresne fel sebészt, akkor számítania kell arra, hogy a teste és a melle változáson fog keresztül menni, ami miatt esetleg szükség lehet az implantátum cseréjére.

Mire érdemes ügyelni a szülés utáni mellnagyobbítás során?

Mondani sem kell, hogy hányszor fordult már elő, hogy egy nő számára a terhesség és a szoptatás után a megereszkedett mellek önértékelési gondot okozhatnak. Lehetséges azonban ilyenkor is implantátumot választani, már csak az a kérdés, hogy mennyit érdemes várni a szülést követően? Az orvosok azt ajánlják, hogy a legkorábban a szoptatás után hat hónappal végeztessük el a műtétet. A legoptimálisabb eredmény érdekében azonban nem árt legalább egy évet várni, hogy kiderüljön, mennyi változtatásra lesz szükség.

Sokkal jobban járunk ugyanis, ha időt adunk a testünknek és megvárjuk, hogy a hormonális változások lezajlódjanak, akkor sokkal jobban láthatjuk, mekkora implantátumra lesz szükség. A várakozás időszakában azonban nyugodtan lehet dolgozni azon, hogy visszanyerjük az alakunkat és a súlyunkat. Ez segítségünkre lesz abban, hogy megfelelő legyen a testkép, hogy dönteni tudjunk a megfelelő méretű és formájú mellekről.

Érdemes azonban azt is figyelembe venni, hogy a mellnagyobbítást követően legalább hat hétig nem lehet emelni nagyobb súlyokat és fontos kerülni a fizikai igénybevételű tevékenységeket. Amennyiben tehát túl korán vágunk bele a beavatkozásba, akkor számolni kell azzal, hogy a babát nem lehet felemelni legalább másfél-két hónapig.

Mire érdemes még ügyelni a döntés kapcsán?

Fontos, hogy mindig nyíltan beszéljünk a dologról a párunkkal, az orvossal, hiszen a mellműtét nemcsak ránk van hatással. Amennyiben a plasztikai sebész tisztában van vele, hogy gyermekáldás előtt állunk és fontos számunkra a szoptatás, úgy sokkal könnyebben találja meg a számunkra legmegfelelőbb megoldást.

Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy ez egy valódi műtét, tehát a lábadozásra komolyan oda kell figyelni. Kezdetben ugyanis feszítő érzésre számíthatunk, ami egyéntől függően pár napig igencsak erős lehet. Ez persze fokozatosan csökken, pár hét alatt teljesen el is múlhat, azonban addig viszonylag kellemetlenül telhetnek a mindennapok. A mozgástól el kell tekinteni, ugyanúgy legalább két hónapig, mint az emelésektől és a fizikai megterhelésektől. Azonban, ha szerencsések vagyunk, akkor a munkába viszonylag könnyen visszatérhetünk, persze attól függően, hogy mivel foglalkozunk. Irodai tevékenységeket akár már egy hét után végezhetünk, azonban egyes munkákra ugyanúgy érvényes a két hónapos várakozás.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés