Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miért jó a napelemes rendszer?

| 2022. 05. 04. | 15:32:00
Valamennyi modell egyaránt hatékony működést szavatol.
Miért jó a napelemes rendszer?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A háztartások villamosenergia fogyasztását ma már többféle megújuló energiaforrásból is fedezhetjük. Ugyan egyre népszerűbbek a hőszivattyús rendszerek is, mégis a legtöbben napelemes rendszerrel látják el otthonukat. Ennek fő oka a gyors és egyszerű telepítés mellett a rövid (mindössze 2-3 hónapos) engedélyeztetés, továbbá az, hogy kiépítésükhöz a lakótéren belül szinte semmilyen beavatkozásra nincs szükség.

Milyen célokra hasznosítható a napelemes rendszer?

A napelemes rendszereket egyidejűleg hasznosíthatjuk:

  • fűtésre,
  • hűtésre,
  • használati melegvíz-előállításra, továbbá
  • elektromos berendezéseink működtetésére is.

A korlátlanul rendelkezésre álló ingyenes energiának köszönhetően beépítésével képesek leszünk függetlenedni az energiaszolgáltatótól. Az engedélyezést követően pedig mindössze 1-3 nap alatt már üzemkész is a rendszer. Az alacsony rezsiköltség nem csak értéknövelő tényező, hanem hosszútávú megtakarítás is számunkra.

Milyen lehetőségek vannak a rendszerkiépítésre?

Az egyes napelemes rendszerek a Gépész Webshopon elemenként, vagy szettekbe rendezve vásárolhatók meg.

Kész napelem szettjeink azok számára kínálnak praktikus és egyszerű megoldást, akik nem kívánnak bővebben foglalkozni a rendszer alkotóelemeivel. Egytől-egyig magas minőség, megbízható működés, hosszú élettartam és rugalmas kivitelezési lehetőség jellemzi valamennyi szettet (kínálunk pl. rögzítőelemeket cserép- és zsindelytetős kialakításhoz egyaránt).

Amennyiben szívesen foglalkozik a rendszer pontos megtervezésével (az alkotórészek kiválasztásával) úgy elemenként összeállíthatja leendő rendszerét:

A napelemes rendszer alkotóelemei

  • napelem
  • inverter és a hozzájuk kapcsolható
  • kiegészítő elemek (csatlakozók, rögzítő szettek, stb.)
  • Napelem

Risen és Talesun napelemeiket egyedülállóan hosszú teljesítménygarancia, kitűnő minőség, szennyeződéseknek és a szélsőséges környezeti tényezőknek ellenálló kivitel jellemzi. A napelemek felülete csak minimális mértékben veri vissza a fényt, így valamennyi modell egyaránt hatékony működést szavatol.

Inverter

Napelemes rendszerünk szíve, valamint a hálózatra visszatáplálás legfontosabb eszköze maga az inverter. Fronius invertereink a napelemek által megtermelt egyenáramot alakítják át a közüzemi hálózatnak megfelelő feszültségű és frekvenciájú váltakozó árammá. Típustól függően akár távfelügyelet segítségével is működtethetők, ezzel is optimalizálva az áramtermelést. Az inverterek a villamos hálózat aktuális állapotához szükséges megfelelő mennyiségű áramot állítják elő, ami különösen fontos pl. a közműhálózatba visszatápláláskor.

Kiegészítő elemek

Tartószerkezetek, rögzítő szettek, teljesítményoptimalizálók, szolár kábelek, tömlővezetékek, kismegszakítók, csatlakozó szekrények széles választéka a rendszerkiépítéshez.

Milyen pályázati lehetőségekkel élhetünk napelem vásárláskor?

A környezettudatos otthonok kialakításához mindig is számos pályázati lehetőség állt rendelkezésre. Az idei év végéig továbbra is elérhető még a gyermekeseknek járó Otthonteremtési Támogatás, amit új napelemes rendszer telepítésére, vagy a már meglévő rendszerünk elemeinek cseréje is fordíthatunk (50% anyag – 50% munkadíj formában max. 3 000 000 forint értékben).  Ezen kívül az átlagjövedelem alatt élő családok vissza nem térítendő támogatás formájában pályázhatnak az alábbi 3 kategóriában:

  • tetőre szerelt napelem rendszer;
  • napelem rendszer, nyílászárók cseréje, fűtési rendszer korszerűsítése elektromos fűtőegységekkel;
  • napelem rendszer, nyílászáró-csere, fűtésrendszer korszerűsítése hőszivattyúval.

Utóbbi pályázat kritériumai, hogy a pályázó rendelkezzen magyarországi lakcímmel, ne legyen köztartozása, továbbá az egy háztartásban élők egy főre jutó éves jövedelme ne haladja meg a 4 millió 850 ezer forintot.

Napelem kalkulátor az egyszerű kiválasztáshoz, ügyfélszolgálat a körültekintő tervezéshez. Megbízható szakemberre van szüksége a rendszer kiépítéshez? Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés