Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Női dress code kisokos, a tökéletes megjelenés érdekében

| 2022. 05. 11. | 20:09:00
XXX
Női dress code kisokos, a tökéletes megjelenés érdekében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A dress code, vagyis az üzlet világában alkalmazott öltözködési etikett, nemcsak a férfiakat, hanem a nőket is érinti, és időnként komoly fejtörést okoz az érintetteknek egy-egy üzleti esemény meghívóján szerepeltetve.

A céges rendezvényeken, bálokon, konferenciákon, illetve a fogadásokon való megjelenés bizonyos, többek között öltözködési szabályokhoz kötött, így az odaillő megjelenés kiválasztása zavarba hozhatja a még gyakorlatlan meghívottakat. Hogy ne okozzon gondot, mikor és hogyan illik megjelenni, mit illik viselni, megmutatjuk, mit jelentenek az egyes női dress code-ok.

A legszigorúbb női dress code-ok

Akárcsak a férfiakra, a nőkre is különböző szintű, szigorúbb és megengedőbb öltözködési előírások vonatkoznak. A lazább business eseményeken alapdarab lehet egy klasszikus blézer és akár egy elegáns nadrág is, csinos bőr cipővel. A Griff Webshop minőségi Guess ruházatai igényesek, ikonikusak és trendiek is egyszerre, így sokak kedvencei a hétköznapokban.

Mutatjuk a legelterjedtebb megnevezéseket:

White tie
A legszigorúbb öltözködési protokoll, nagyon különleges eseményekre. A hölgyek számára földig érő estélyi ruhát és kesztyűt jelent.

Black tie
Sötét vagy semleges színű kisestélyi az előírás, bár napjainkban egyre kevésbé elvárás.

Formal
Kötetlenebb, bár ünnepélyes és elegáns, alapja a koktélruha. Gondolj például arra, hogy mit viselnél egy esküvőn!

A business dress code-ok

Ezek többek számára ismert előírások, hétköznapi helyzetekre vonatkoznak, mint munka, állásinterjú, üzleti megbeszélések.

Business casual
Lazább, de még üzleties öltözet. Része lehet egy elegáns nadrág és blúz, illetve egy kicsivel rövidebb szoknya.

Casual és Smart casual
Nagyobb teret enged - a jó ízlés határán belül - a szexis megjelenésnek. Megengedett a miniruha, farmernadrág és akár a csizma is, azonban a rövidnadrág és a nagyon laza póló kerülendő.

Mit tegyél, ha a meghívón nem szerepel dress code?

Ne hagyd, hogy zavarba hozzanak a nem tisztázott, nem egyértelmű helyzetek! Minden kérdéses esetben igyekezz utánajárni, mi lehet az elvárás, így elkerülheted a frusztráló szituációkat! Ha egy meghívón nem tüntetik fel a dress code-ot, akkor a megérzéseidre és ha van, a tapasztalataidra hallgass, ezek alapján öltözz fel, vagy járj utána, mi lehet az elvárás! Ugyanis roppant kellemetlen helyzetbe kerülhetsz, ha alul- vagy túlöltözve jelensz meg egy eseményen.

A rendezvény időpontja, helyszíne is árulkodó lehet egyéb információk hiányában.

Szerencsés, ha megengedőbb dress code esetében a saját stílusodnak megfelelő öltözéket választasz, így nem fogsz feszengeni, legalább a ruházatod miatt. Hölgyek számára jó tanács: a cipőt, főleg, ha magasabb sarkú, ne az adott alkalommal próbáld ki! Előzetesen tarts főpróbát, hogy elkerülhesd a kényelmetlenséget, és a cipő ne az a eseményen törje fel úgy a lábadat, hogy csillagokat láss, és mozdulni, mosolyogni se bírj!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés