Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vajon hogyan készül egy vászonkép? Most megtudhatod!

| 2022. 05. 11. | 17:35:00
XXX
Vajon hogyan készül egy vászonkép? Most megtudhatod!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Abban mindannyian egyetérthetünk, hogy a fali dekorációk királyának számítanak az egyedi vászonképek. Különleges kinézetük szinte bármilyen otthon falára tökéletesen illik. De hogyan készülnek ezek a csodás képek? Cikkünkből kiderül!

Különleges, személyre szabható

Bár mindannyian más stílussal, ízléssel rendelkezünk, egy valamiben egyetértünk: otthonunk dekorálása az egyik legizgalmasabb tevékenység! Az önkifejezés egy fontos formája az, hogy a körülöttünk lévő teret olyanná varázsoljuk, amelyben otthonosan érezzük magunkat.

Legyen szó egy kedvenc kispárnáról vagy egy kedves cserepes növényről, a lényeg, hogy eszünkbe juttasson kellemes emlékeket, vagy csak jó hangulatot keltsen. A vászonképek mindezen elemeket megtestesítik, hiszen a tartalmuk teljes mértékben személyre szabható. Így eldöntheted, hogy kedvenc mesehősöd, szívedhez közel álló motiváló idézeted vagy a legjobb barátaiddal készült közös fotót akasztod a falra.

A vászonképek a klasszikus nyomtatott fotókkal ellentétben nem sárgulnak meg idővel, ellenállnak a karcoknak, és a por sem ül meg rajtuk. Ha pedig mégis találnál egy kósza porszemet vagy egy kiváncsi pókot, vizes ronggyal vagy akár vegyszerrel is áttörölgetheted.

A vászonkép részei

A vászonképek “teste” a vakráma, ami egy egyenes, jellemzően borovi lécből készült fakeret. Erre kerül a nagyszerű minőségben nyomtatott festékvászon, amilyenre a festők is alkotnak. Az utolsó fontos elem pedig a takkerszög, amely a rögzítést biztosítja.

A vakráma bár elbújik a vászon mögött, nagyon fontos szerepet játszik a vászonkép tartósságában. Az anyag, amiből készül, jelentősen meghatározza, hogy hány évig, évtizedig marad jó állapotban a vászonkép. 

Vannak ugyanis olyan faanyagból készült vakrámák, amelyek deformálódásra hajlamosak. Emiatt pedig sajnos búcsút mondhatunk a szép, egyenes képnek, kivéve, ha borovi fenyőről van szó, amely keménysége és szívóssága miatt ideális vakrámának.

A vászon minőségén is sok múlik, fontos, hogy rugalmas legyen, a festék jól megmaradjon rajta, és a végeredmény tartós és vastag legyen. A túlságosan tükröződő vásznak elvonhatják a figyelmet, így szerencsés, ha enyhe fényes típussal készítik.

Vásárolj jó minőségű, egyedi vászonképet a Vászonkép Szalon honlapjáról, hogy biztosan tartós és csodás végeredményt kapj!

Tudnivalók vászonkép rendeléséhez

Aranyszabály, hogy bármilyen mintát, fényképet is szeretnénk vászonképre nyomtatni, minél magasabb felbontásban álljon rendelkezésünkre. Egy jó minőségű kép a vásznon is éles, élénk és szép lesz, ám egy homályos, pixeles még képszerkesztés árán sem biztos, hogy jól sül el.

Azt pedig, hogy milyen méretű vászonképet rendelünk, főleg a rendelkezésre álló hely határozza meg. Szükség esetén mérjük le a falfelületet, hogy biztosan ideális méretet rendeljünk!

Válassz otthonod falára jó minőségű, tartós és egyedi vászonképet a Vászonkép Szalon segítségével!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés