Hirdetés

Veszélyes az erdőkben tapasztalható új trend

Erdőmentők - Facebook

2022.05.20. 08:34

Veszélyes az erdőkben tapasztalható új trend
Csak szakemberekkel kezdjünk neki az erdőben bármilyen ötletnek is (Fotó: Erdőmentők - Facebook)

Vigyázzunk a természetre, nem mellesleg egymásra!

Hirdetés

Hirdetés

Egy napjainkban terjedő veszélyes trendre hívta fel a figyelmet az Erdőmentők nevű Facebbok-csoport. Ahogy írják, a mai generációk számára már elképzelhetetlen lenne az élet a számtalan túlélőműsor nélkül, melyek a legtöbb televízió-csatornát benépesítik. Ezekben számos praktikát tanulnak meg a nézők az erdei túlélés különböző formáiról, amire nagy a csábítás, hogy élőben is kipróbálják.

A különféle engedély nélkül ácsolt szerkezetek viszont több veszélyt is rejtenek magukban. Már maga a fa megszerzése is sokszor probléma forrása, hiszen egy fa kidöntése nem csak az emberre, de a természetre is több szempontból veszélyes. Ezen kívül sok esetben védett élőhelyeket túrnak fel és alakítanak át az építkezés kedvéért. A legközvetlenebb veszélyt viszont az hordozza, hogy az erőpróbát követően az építményeket magukra hagyják. Ezek hamarosan életveszélyesen rozogává válnak, ugyanakkor rendkívül vonzók a kisgyermekeknek, csak úgy, mint egyes vadállatoknak, akikre ha ráborul a fatömeg, tragédia forrásává válhat

– figyelmeztetnek.

Mindez nem azt jelenti, hogy sosem próbálhatnánk ki képességeinket ezen a téren. Ha megkeressük engedélyért a helyi erdőgazdálkodót, csak holtfát használunk, ügyelünk arra, hogy ne védett területen építkezzünk és a végén helyreállítjuk a helyszínt, akkor időtöltésünk minden érintett számára kellemes emlékekkel jár majd – fejezik be gondolatmenetüket.

veszélyeserdőtermészetvédelemtermészet

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés