Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dezodorálás vagy izzadásgátlás a jobb megoldás? 

| 2022. 06. 28. | 13:29:00
XXX
Dezodorálás vagy izzadásgátlás a jobb megoldás? 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elgondolkodtató, hogy a kellemetlen testszag ellen választott termékek milyen hatással vannak az egészségünkre. A testszag kialakulásának hátterében a bőrünkön lévő baktériumok állnak, melyek elkezdik bontani az amúgy szagtalan verejtéket. Ennek során jön létre a kellemetlen izzadságszag.

Természetes dezodorok az izzadásgátlók helyett

A dezodorok nem rendelkeznek abszolút izzadásgátló hatással, ehelyett a bőr kémhatását változtatják meg, esetleg más, baktericid hatóanyagok révén meggátolják a baktériumok fehérjebontó folyamatát, ezáltal gátat szabnak a kellemetlen szagoknak. A csökkent pH-értéken mérséklődik a baktériumok szaporodása, aktivitása. Előnyük pedig, hogy nem avatkoznak bele a szervezet egészséges működésébe.

A BIOLA Webshop természetes dezodorok bőséges választékát kínálja, melyek a legideálisabb megoldást nyújtják szagtalanítás terén. Nem tartalmaznak alumíniumsókat, közreműködnek a higiénikus bőrállapot fenntartásában, kellemes illatot biztosítanak. A gyógynövények erejével megteremtik a friss, üde bőrérzetet. Nem terhelik így annyira a szívet, mert a hőháztartásunk egyensúlya biztosítható a használatuk mellett.

Különösen ajánlottak érzékeny, kipirosodásra hajlamos bőrűeknek és mindazoknak, akik számára fontos az egészségtudatos szemlélet, és a természetes készítményeket preferálják. A natúr dezodorok mentesek a mesterséges színezékektől és szintetikus illatanyagoktól.

Ezzel szemben az izzadásgátlók a verejtékmirigyek kivezető csöveinek szűkülése révén váltják ki az izzadásmentes állapotot az alumíniumsók által. Ezek lehetnek savas vagy bázikus sók is.

Miért előnytelen az izzadásgátlás a szervezetünkre nézve? 

A táplálkozás útján jelentősebb mennyiségű alumínium kerülhet a szervezetünkbe, mint az izzadásgátló termékek által, azonban érdemes odafigyelni rá, mivel a hatásuk összeadódhat.

Az alumínium egyes esetekben beoldódhat és felhalmozódhat a szövetekben, ezáltal hozzájárulhat bizonyos betegségek megjelenéséhez, például a demencia kialakulásához. Emiatt kerüljük az alufóliában sütést, és lehetőleg ne tároljunk benne savas ételeket, mert kioldhatják az alumínium-tartalmat.

Az izzadásgátlók helyett alkalmazzunk inkább natúr dezodorokat, melyek nem befolyásolják a szervezetünk természetes folyamatát, és mentesek az allergiát kiváltó komponensektől is.

Natúr dezodorok a kellemetlen szagok ellen

A Naturissimo ciprus krémdezodor teafa, eukaliptusz illóolajok és mentol révén segíti a higiénikus bőrállapot megőrzését, tápláló hatóanyagainak köszönhetően pedig megfelelően ápolja az érzékeny területet.

A Naturissimo hamamelisz dezodor szintén gyógynövény illóolajokban gazdag, allantoin és zsálya-tartalma elősegíti a hámregenerációt. Ez a hűsítő testpermet friss, üde érzést biztosít.

A kismamáknak egy hipoallergén parfümmel illatosított golyós dezodor nagy segítség lehet, különösen az anyatejes táplálás időszakában. Közkedvelt a Bio bíbor kasvirág krémdezodor az anyukák körében.

A Bio szantálfa & tamanu krémdezodor egy roll-on dezodor, mely különösen javasolt érzékenyebb bőrfelület esetén, shea vaj, körömvirág és zsálya kivonatai által kíméletes ápolást nyújt.

A natúr dezodorok kellemes, friss illatot és üde bőrérzetet biztosítanak, aktívan közreműködnek a higiénikus állapot fenntartásában, anélkül hogy befolyásolnák a szervezet természetes folyamatait.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés