Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LED mennyezeti lámpa: professzionális megoldás a világításban

| 2022. 07. 12. | 11:56:00
XXX
LED mennyezeti lámpa: professzionális megoldás a világításban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A világítástechnika megoldásai napjainkban nagyon korszerűek, köszönhetően egy innovációnak. Használatukkal minden lámpatípus gazdaságosabban működtethető, nem kivétel ez alól a mennyezeti lámpa sem. Miben nyilvánul ez meg? Lássuk!

A LED technológia előnyei

A LED mennyezeti lámpa használatát kis túlzással, de minden háztartásban “kötelezővé” kellene tenni. Olyan előnyökkel jár az alkalmazása, ami mellett nem lehet, vagy legalábbis nem érdemes legyintve elmenni:

  • Egyszerre lehetnek az általános és a hangulatvilágítás részei
  • Költséghatékonyan üzemeltethetők
  • A hagyományos izzókhoz képest 80 százalékkal kevesebb energiát emésztenek fel a működésük során
  • Hosszú éveken át szolgálják az igényeidet, hiszen az élettartamuk akár 50000 - igen, jól olvastad: ötvenezer - üzemóráig is kitart
  • Jól viselik a le- és felkapcsolgatást, ahogy a kisebb mechanikai hatásokat is
  • Nem kell a karbantartásukkal sem sokat bajlódni, maximum a portalanítás jöhet szóba időnként, mint elvégzendő feladat

A LED mennyezeti lámpa távirányítós kivitelben is beszerezhető

Nincs is jobb annál, mint amikor egy kimerítő nap után leülve a nappaliban elengedheted a napi gondokat és pihenhetsz a szeretteid körében. Hát még, ha azzal sem kell fárasztani magad, hogy a kanapéról felemelkedj ahhoz, hogy a LED mennyezeti lámpát felkapcsold, lekapcsold vagy a fényerejét szabályozd.

Igen. A fényerő szabályozás lehetősége, a dimmelhetőség is a LED technológiának köszönhető. Gondolj bele: elolvastad az újságot - fényárban -, majd csak egy-két kattintás, és az erős fény hangulatvilágításra vált. Következhet a zavartalan tévézés, beszélgetés vagy szunyókálás. 

A LED mennyezeti lámpák praktikusak, kényelmesek, hatékonyak, hangulatosak

Miért? Azért praktikusak, mert pontosan annyit és akkor világítasz velük, amennyit és amikor csak akarsz. Kényelmesek, mert a távirányítójuk - ha nem felejted ott valahol - mindig kéznél van. Hatékonyak, mert energiát takarítanak meg, nem is keveset.

Hangulatosak, mert mindig csak annyi fényt szolgáltatnak, amennyit szeretnél. Az otthonod hangulata nagymértékben függ a világítás módjától is. A lakberendezésben mindennek jelentősége van. Annak is, hogy milyen az alkalmazott mennyezeti lámpák formája, típusa, színe, anyaga, fényereje és színhőmérséklete. Ha ezt a sokféle jellemzőt még sikerül kibővíteni azzal, hogy még távirányíthatóak is, az a legoptimálisabb állapot.

Hogy működnek a távirányítós LED mennyezeti lámpák?

A LED mennyezeti lámpa lámpatest részét vagy a mennyezetbe építik vagy arra függesztik fel. LED fényforrás fog gondoskodni a megfelelő erősségű és minőségű fényről, a lámpabúra alá szerelt szenzorok pedig a távirányíthatóságról.

Köszönhetően az állítható fényerőnek, mindig olyan nagyságú fényt tudsz létrehozni, amilyenre szükséged van. Akár éjjeli fény funkció is beállítható, amivel a mennyezeti lámpa éjjeli üzemmódra kapcsolható.

Válassz te is egy vagy több LED mennyezeti lámpát az otthonodba, és használd ki az általa nyújtott előnyöket!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés