Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan lesz egy egyszerű hobbiprojektből hatalmas népszerűségnek örvendő rádiócsatorna? 

| 2022. 09. 12. | 16:42:00
XXX
Hogyan lesz egy egyszerű hobbiprojektből hatalmas népszerűségnek örvendő rádiócsatorna? 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Biztosan te is hallottál már olyan emberekről, akik a szabadidejükben hobbiként belefogtak valamibe, amire aztán felfigyelt a világ, és később elképesztő sikereket értek el. Ők az ékes példái annak, hogy kellő elhivatottsággal és szorgalommal bárki megvalósíthatja az álmait. Mint ahogy ez egy ismert hazai rádiócsatorna esetében is történt.

A zene igazi rajongói

Az Online Rádió weboldalán elérhető MegaDance rádió Magyarország legelső, kizárólag interneten közvetítő rádiója volt, ami 2004-ben alakult. Ekkor döntött úgy két DJ, hogy létrehoznak egy olyan csatornát, ahol az általuk is szívesen hallgatott zenéket közvetítik. Kezdetben csak néhányan követték figyelemmel az adást, ami nem is volt folyamatos, hanem csak napi néhány órában sugározták a főleg trance és dance dalokból álló mixeket. 

A rádiónak azonban hamar híre ment, amiben az is közrejátszott, hogy ekkoriban kezdett el robbanásszerűen növekedni az internethozzáféréssel rendelkező háztartások száma, így egyre többen és többen kapcsolódtak be az adásba. 

Persze a terjeszkedés nemcsak hallgatói oldalról volt jellemző, hisz egyre több DJ figyelt fel a csatornára és jelezte, hogy ők is szívesen csatlakoznának a stábhoz.

Ez vezetett ahhoz, hogy 2006-ban a rádió teljes megújuláson esett át: ekkortól már napi 24 órában közvetít. Mind a zenei paletta, mind a műsorkínálat sokkal színesebb és változatosabb lett, illetve a rádió úgymond hivatalossá is vált, hiszen bejegyeztették a MAHASZ-nál és az Artisjus-nál is. Ettől kezdve tehát a MegaDance egy jogtiszta, sokak által kedvelt csatorna lett. 

Non-stop bulihangulat

Aki a MegaDance adására kattint, az hamarosan őrült késztetést érez majd arra, hogy táncra perdüljön: az adón ugyanis a ‘70-‘80-as, ‘90-es éveinek és napjaink legnagyobb partislágerei hallhatóak, melyet tapasztalt DJ-k fűznek össze fergeteges mixekbe. 

Repülj vissza a videódiszkó fénykorának felejthetetlen időszakába, hallgasd meg újra a legjobb eurodance, trance, HiNRG, italodisco, europop és eurohouse dalokat, elevenítsd fel a ‘90-es éveket, amikor a lány- és a fiúbandák uralták a slágerlistákat, vagy élvezd a mai trendi bulihimnuszokat! Ezen a csatornán mindezt megteheted. Sőt: ha netán házibulit rendezel, már tudni fogod, hogy kikre kell bíznod a talpalávaló biztosítását.

Kik ülnek a mikrofon mögött?

A MegaDance Rádió egyedülállónak számít a hazai rádiózásban, hiszen a műsorvezetők mind olyan személyek, akik ugyan amatőrként csöppentek a rádió világába, viszont (volt) lemezlovasként nagyon is jól ismerik a zenei irányzatokat és az éjszakai életet.

További sajátosság, hogy a stáb nem főállásként végzi tevékenységét, hanem a szabadidejükben, saját szorgalmuk és a zene iránti szeretetük vezérli őket. Hisz felfoghatatlanul jó érzés, amikor sorra jönnek a visszajelzések a lelkes hallgatóktól, akik imádják a változatos felhozatalt és a jobbnál jobb mixeket. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés