Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mit viseljünk az állásinterjún, avagy mit szabad és mit tilos

| 2022. 12. 17. | 09:49:00
XXX
Mit viseljünk az állásinterjún, avagy mit szabad és mit tilos
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az állásinterjú sok ember számára stresszes ügy. Ismeretlen környezet, ismeretlen emberek, akiket le kell nyűgözni és mindeközben magabiztosnak tűnni. Az egyik legfőbb kérdés az interjú előtt, hogy mit vegyünk fel. Tanulmányok bizonyítják, hogy a megjelenés az összbenyomás 48 százalékát teszi ki. Ezért az állásinterjún minden részlet számít. Olvassa el pár nagyszerű tanácsunkat, hogy a ruhaviselet igazán ne legyen akadály.

Alkalomhoz illő dress code

Amellett, hogy minden ruhadarabnak tisztességesen kell kinéznie, meg kell felelnie az adott munkakörnek is. A ruházatnak illeszkednie kell a vállalati kultúrához. Soha nem hibázhat egy formálisabb ruhadarabbal. Éppen ellenkezőleg, a túl laza stílus elriaszthatja a potenciális munkáltatót. A céggel kapcsolatos alapvető ismeretek fontos szerepet játszanak az állásinterjú ruházatának kiválasztásában. Tudjon meg minél többet a leendő munkáltatóról és a megpályázott állásról. Ezután a színt, a stílust és a formalitás mértékét a vállalat követelményeihez igazítsa, hogy az tükrözze a vállalat stílusát.

 

Ha egy nagy cégnél jelentkezik állásra, jobb, ha a gardróbban hagyja a szakadt farmert, képpel ellátott pólót, pulcsit, tornacipőt. A megfelelően megválasztott ruházat fontos szerepet játszik, különösen a vezetői pozícióban. A hozzá illő cipő pedig igazán jó választás lehet. Látogasson el az Ecipo webshop oldalára, ahol az Ecipo akciók és Ecipo kuponkódok felhasználásával beszerezheti cipőjét. A Notino akcióknak és a Notino kuponkódoknak köszönhetően pedig szert tehet a minimális sminkje eszközeihez és a kihagyhatatlan Notino parfümökhöz.

Munkakör szerinti ruházat

Ha asszisztensi pozícióra készül, öltözzön egy modern nő stílusához illően. Felejtse el a miniszoknyát vagy a provokatív nyakkivágást. A fehér ing, az A-vonalú szoknya és a magassarkú a megfelelő választás. A médiában végzett munka az egyik legérdekesebb és legkülönfélébb munka, ezért vigyázni kell az öltözékedre. A merész színeket vagy a virágmintákat szívesen fogadják, mert ezek megadják a szükséges hangulatot és önbizalmat. Ne féljen kivételes darabokat felvenni állásinterjújához és egy merészebb smink is passzolhat hozzá. Szerezze be a Notino kuponkódok és Notino akciók segítségével sminkkészletét, de akár a magabiztos illatot biztosító Notino parfümjét is. Ha cipőről van szó, az Ecipo webshop termékeiben nem fog csalódni. Vásároljon cipőt, miközben használja ki az Ecipo akciók és Ecipo kuponkódok nyújtotta kedvezményeket.

 

Azonban nem mindegy, hogy professzori vagy igazgatói posztra készül. Ebben az esetben fontos betartani a szociális öltözködési kódot, amely egyértelműen kimondja, hogy a szoknya ne legyen túl rövid. A bézs színű összeállítás és a tavaszi kabát tökéletesen passzol ehhez a megjelenéshez. Ha modellszakma felé kacsingat, akkor sem kell rögtön magassarkút választania, ami sokszor oda nem illőnek tűnik. Mutassa meg egyediségét és személyes stílusát, ezek kelthetik fel ugyanis a legtöbb figyelmet az interjún. Ha vezetői pozícióra készül, és tiszteletet szeretne kivívni, mindenekelőtt úgy öltözködjön, hogy kényelmesen és stílusosan érezze magát az öltözékében.

Megfelelő kiegészítő választás

A cipő legyen klasszikus, elegáns és zárt, évszaktól függetlenül. A közepes sarokmagasság megfelelő választás. Ha cipőt nadrággal kombinál, választhat lezserebb mokaszint vagy balerinát is, de ebben az esetben is ajánlott a zárt cipő, melyet megtalál az Ecipo webhsop oldalán, ahol az Ecipo akciók és Ecipo kuponkódok segítségével kedvezményes áron beszerezheti azokat. A kiegészítők terén a szemrevaló fülbevalót, brosst, karkötőt vagy nyakláncot jobb otthon hagyni, hogy ne vonják el feleslegesen a toborzó figyelmét. Azonban ne feledkezzünk meg az ügyes frizuráról és a puha, természetes tónusú sminkről, melynek alapanyagait beszerezheti a Notino akciók és Notino kuponkódok segítségével kedvező áron.

Végezetül leszögezhető, hogy függetlenül attól, hogy személyes vagy virtuális állásinterjún vesz részt, a megjelenés megválasztása továbbra is az egyik legdöntőbb tényező.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés