Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyitott garázsok a személyautók gyors és praktikus elhelyezésére

| 2022. 12. 19. | 15:27:00
XXX
Nyitott garázsok a személyautók gyors és praktikus elhelyezésére
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem minden háznál van lehetőség a zárt garázs kialakítására. Van, aki ilyen esetekben bérel a közelben egy garázst, de ez a legtöbb településen már nem lehetséges. Abban viszont mindenki egyetért, hogy az autóját szeretné maga mellett tudni, hiszen az ingatlan után a legfőbb értékünk és vagyontárgyunk a személyautó.

Nyitott, nyeregtetős kocsibeállók

Ha nincs lehetőség zárt garázsban elhelyezni az autót, ugyanakkor van annyi hely a kertben, az udvaron, hogy kialakítsunk egy nyitott, de felülről fedett kocsibeállót, akkor az e-kert.hu webáruház nyeregtetős garázsai tudnak támpontot nyújtani.

Ha tavaszra már szeretnénk némileg fedett tető alatt tudni szeretett gépjárművünket, akkor most télen kell elkezdeni gondolkodni a részleteken, megtervezni és felvenni a kapcsolatot a kiválasztott céggel, hiszen ismerjük napjaink szakember- és alapanyaghiányát, valamint magának a munkafolyamatnak is kell néhány hét, mire a nyitott kocsibeálló elkészül végleges állapotában.

A nyitott garázsok előnyei

Előfordul az a helyzet is, amikor egy háztartás több személyautót is magáénak mondhat. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy a nagyobb értékű autót a garázsban tartsuk-e vagy pedig a nyitott kocsibeállóban, természetesen megfelelő biztosítás mellett, ahol naphosszat gyönyörködhetünk benne.

Az is szempont lehet a választásnál, hogy az adott autó milyen méretű, illetve, ha több autó van, melyiket használjuk gyakrabban, a bejárati kapunkhoz a zárt garázs vagy a nyitott garázs van-e közelebb.

Egy zárt épülettel szemben egy szépen megácsolt fából készült nyitott garázs esztétikája a kert minőségét is emeli. Az sem elhanyagolható szempont nagyobb kivitelezésű nyitott garázs esetén, hogy akár egy kerti ülőgarnitúrát is be tudunk alá tenni, és fedett teraszként is funkcionálhat.

Előnyök és hátrányok

Amikor valakinek lehetősége van mindkét fajta garázs felépítésére, akkor mérlegelnie kell mindkét eshetőség előnyeit és hátrányait. Nem kétséges, hogy egy nyitott nyeregtetős garázs felépítése jóval kisebb anyagszükséglettel, ezáltal alacsonyabb anyagköltséggel és munkadíjjal jár együtt. Az átjárhatósága miatt biztosított a folyamatos szellőzés, így a jármű kevésbé rozsdásodik érdekes módon, mint egy zárt garázsban.

A nyitott kocsibeállók viszonylag gyorsan telepíthetők, összeszerelhetők, melyet az e-kert.hu webáruháznál egyeztetés után Ön is igényelhet.

Hátránya, hogy jobban ki van téve az időjárás viszontagságainak, azaz a víznek, hónak, UV-fénynek, mivel nem lehet bezárni, kevésbé biztonságos, és nem is fűthető. A fentiek alapján alapos mérlegelés kell, hogy megelőzze a döntést, hiszen hosszú távra épül be a kert látványát meghatározó területre a kocsibeálló.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés