Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan válasszunk tükröt otthonra?

| 2023. 01. 05. | 10:32:00
Segítünk meghozni a döntést.
Hogyan válasszunk tükröt otthonra?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előfordult már veled, hogy megtetszik egy tükör, de az már nem, ahogyan mutatsz benne? Most eláruljuk, melyek a legfontosabb szempontok a tükörvásárláskor a belsőépítészek és a dizájnerek szerint. Hiszen senkinek sem mindegy, tükörbe tud-e nézni – és ha igen, milyenbe!

A vastagság

A tükör vastagsága a legfontosabb tényező. A tükör maga valójában csak egy ezüstréteg, amelyet az üveg hátuljára visznek fel, így az üveg vastagságán múlik leginkább a tükör minősége.

Jellemző, hogy minden olcsón szeretnénk beszerezni, ám az olcsó tükrök általában vékonyak, ezért meghajlanak. Ha pedig az üveg nem teljesen sima, akkor könnyen a Csodák Palotájában találhatjuk magunkat a torzulás miatt. Ezért javasolt legalább 30 milliméteres üvegű tükröt keresni.

Győződjünk meg arról, hogy a tükör semmilyen szögből nézve nem vetemedik meg vagy nem mutatunk benne ferdén. Úgy is észlelhetjük a problémát, ha oldalra fordítjuk a tükröt: ha látjuk a hátulját, akkor jó eséllyel gyenge minőségű termékről van szó. A jó minőségű tükröket jellemzően fára vagy rétegelt lemezre szerelik.

A hátlap

A tükör vastagságán kívül az is számít, hogy mire van felszerelve. A keretnek és a hátlapnak elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy megtámassza. Ha a tükör vékony, a tükörkép torz lesz, mert a legtöbb tükör idővel meghajlik a saját súlya alatt.

Sok tükör fából készült hátlappal rendelkezik, ami jelentősen növeli a tükör merevségét, és megakadályozza, hogy idővel meghajoljon. A gyengébb hátlap a kisebb tükör esetén nem lenne gond, de a teljes alakos tükröknek erősebb vázra, vastagabb üvegre és merev hátlapra van szükségük.

A vonalzóteszt

A tükörnek nemcsak vastagnak kell lennie, hanem egyenesnek is. Ha személyesen vásárolsz, elvégezheted a vonalzótesztet, hogy megbizonyosodj erről. Csak helyezzen egy hosszú fém vonalzót merőlegesen a tükörre, hogy ellenőrizd, a falap egyenes-e!

A 360 fokos teszt

Amikor szemben állsz a tükörrel, és enyhén oldalra fordulsz, általában észrevehető, ha a kép kissé torzul. Az olcsóbb tükrök jók funkcionálhatnak, ha szemből tekintünk beléjük, de oldalról már torzulhatnak bennük a tárgyak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés