Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mire jó a holt-tengeri iszap?

| 2023. 01. 16. | 06:25:00
XXX
Mire jó a holt-tengeri iszap?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Holt-tenger nagyjából nyolcszor annyi sót tartalmaz, mint az óceánok, nevét is emiatt kapta, mivel nem élnek meg benne magasabb rendű élőlények. Itt található a Föld egyik legmélyebben fekvő pontja is.

A Holt-tenger vízében lévő só összetételében magas mennyiségben fellelhetők értékes nyomelemek, rövid ideig tartó fürdőzés esetén vize kifejezetten egészséges. A környező hegyekből bemosódó agyag szívja magába a tenger vizének tápláló ásványi anyagait.

Az ebből keletkező iszap és a víz együttesen látványos és kiváló hatást fejtenek ki, érdemes kipróbálni az iszappakolást. A sós iszap elősegíti a méreganyagok távozását a bőrből, a mélyebb rétegekből előhozza a vizet, lassítja a bőr öregedését.

Miért érdemes használni a holt-tengeri iszapot bőrünkön?

A Soapcenternél elérhető holt-tengeri iszap többféle kiszerelésben megvásárolható, ezzel a készítménnyel ragyogóvá és bársonyossá varázsolhatjuk bőrünket és hajunkat egyaránt. Otthoni körülmények között is alkalmazható az iszappakolás, a hajunk és a bőrünk is hálás lesz érte.

Szinte csodaszerként fejti ki hatását, rengeteg probléma esetén megoldást nyújthat, méregtelenítő kúrák gyakori kiegészítője. Az idegrendszert nyugtatja, enyhíti a szervezet túlterheltségét, erősíti a körmöket és a csontokat.

Az iszap használata csökkenti az izom feszültségét, javítja a vérkeringést, energetizálja a szervezetet, segíti az immunrendszer működését. Pakolásként alkalmazva feszesíti, táplálja és hidratálja a bőrt, fertőtleníti és szárítja a mitesszereket és a pattanásokat.

Gyorsítja a sebgyógyulást, hatásos különböző bőrbetegségek kezelésében is, mint az ekcéma, az akne vagy a pikkelysömör. A ráncok ellen is hatékony lehet, a pattanások után maradt hegeket halványítja.

A holt-tengeri iszap a haj ápolására is alkalmas

A holt-tengeri iszap a fejbőrön alkalmazva normalizálja a felborult faggyútermelődést, javítja a vérkeringést, ásványi anyagokkal táplálja a fejbőrt. Ennek eredményeképpen jelentősen csökkenti a haj zsírosodásának mértékét.

Hajhullás ellen is kiválóan alkalmazható, mert megerősíti a hajhagymákat, és minden egyes hajtípusra optimálisan használható. Gyorsítja a haj növekedését, megszünteti a korpásodást.

A holt-tengeri iszapot a fejbőrbe alaposan bemasszírozva 10-15 percig érdemes hatni hagyni, majd bő, meleg vízzel leöblíteni. Ezután következhet a hajmosás a szokásos samponunkkal, és a végeredmény igazolni fogja a holt-tengeri iszap csodálatos hatását.

Holt-tengeri iszappakolás készítése otthon

A holt-tengeri iszaphoz annyi vizet kell adagolni lassan, hogy kenhető masszát kapjunk, keverhetünk bele mézet vagy argánolajat is. A smink eltávolítása után vékony rétegben vigyük fel az arcbőrre, a szem és száj környékét kihagyva.

Az arcbőrön és a dekoltázson 5 percet hagyjuk, majd langyos vízzel, dörzsölés nélkül mossuk le. Érzékeny bőrön előfordulhat kipirosodás, de hidratálókrémmel hamar orvosolható a probléma.

A holt-tengeri iszap a külső megszépítésében és a szervezet regenerációjában is kiváló segítséget nyújthat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés