Hirdetés

Aki tud hét napig egészségesen élni...

2015.08.09. 15:05

Aki tud hét napig egészségesen élni...

Csatlakozzon a kampányhoz a Facebookon!

Hirdetés

Hirdetés

Egészség- és környezettudatosság egyszerre? Figyelni, hogy helyesen táplálkozzunk, és közben még arra is tekintettel lenni, milyen hatása van ennek a környezetre, komoly elszántságot és felkészültséget jelent, amire az egyébként is túlzsúfolt hétköznapokban kevés esély van. Ebben kíván segítséget nyújtani a Derecskei Gyümölcsös szervezésében augusztus 10-én útjára induló „Egészségesen Fenntartható” kampány. A legnagyobb közösségi oldalon induló eseményen egy héten keresztül találnak tippeket, hasznos információkat és támogatást a csatlakozók.

A fenntarthatóság területén évek óta elkötelezetten dolgozó szervezetek fogtak össze, hogy könnyen érthető és azonnal a gyakorlatba átültethető tanácsokat, működő megoldásokat osszanak meg az érdeklődőkkel. Az „Egészségesen Fenntartható” kihívás lényege, hogy a résztvevők 7 napon keresztül kipróbálhatják, hogyan tudják saját életükben az egészséges táplálkozást és a környezettudatosságot megvalósítani.

A kezdeményezésben szervező szerepet vállaló Derecskei Gyümölcsös képviseletében Séra-Szabó Veronika úgy látja, fontos kapcsolódás van a két téma között, hiszen az élelmiszer-előállításon keresztül a mezőgazdaság az egyik legnagyobb környezeti terhelést jelentő tevékenység, amit viszont végső soron a táplálkozási szokások befolyásolnak. 

„Célunk, hogy minél több embert megmozgassunk, és közelebb vigyük a tudatos táplálkozás, fenntarthatóság, felelős fogyasztás jelentőségét az emberekhez. Első lépésként mozgósító online közösségi eseményt tervezünk, amelyben partnereinkkel közösen egy hét leforgása alatt a hétköznapokban könnyen alkalmazható ötleteket osztunk meg. A kihívásban arra buzdítjuk a résztvevőket, hogy 2 jó dolgot tegyenek, 7 napig, vagyis próbálják ki milyen egészség- és környezettudatos módon élni.”

A kampányban részt vevő szakmai partnerek között megtaláljuk a Felelős Gasztrohős csapatát, akik éttermeket bíztatnak a fenntartható módon működésre és a már felelősen üzemelőket csokorba gyűjtik, valamint a ReCity online magazint, ahol a tudatos városi életmóddal kapcsolatos témákat találnak az olvasók.

Az online kihívás időtartama:
2015. augusztus 10-16.

A kihíváshoz a „2 jó dolog 7 napig tudatosan!” Facebook esemény oldalán lehet csatlakozni.
https://www.facebook.com/events/896483540431258/

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés