Hirdetés

Labdarúgó szupersztár is erősíti a PokerStars csapatát

2015.05.19. 08:53

Labdarúgó szupersztár is erősíti a PokerStars csapatát

A futballikon új szintre emelte a póker iránti szeretetét.

Hirdetés

Hirdetés

A brazil futballikon, Neymar új szintre emelte a póker iránti szeretetét, ugyanis május 7-től hivatalosan is a PokerStars márkanagykövetévé vált. A kéthónapos tárgyalássorozat eredménye meglepetésként ért sokakat, mivel sokáig a portugál Christiano Ronaldót hozták hírbe a patinás pókerteremmel. A bejelentést is kiválóan időzítették, ugyanis előző nap az FC Barcelonával gólt lőtt a német Bayern München együttesének.

A népszerű pókerterem a világ legnagyobb online pókeroldala közel 50 millió regisztrált játékossal. A 2001-ben alakult pókerteremnek olyan sztárjátékosai vannak, mint a 2003-as World Series of Poker (WSoP) bajnoka, Chris Moneymaker vagy a kétszeres World Poker Tour bajnok, Daniel Negreanu. Az internetes pókeroldal naponta kínál online pókerbajnokságokat és élő bajnokságokat egyaránt szerte a világ különböző pontjain, sőt, még tévécsatornával is rendelkezik, ahol szakkommentátorok segítségével közvetítenek meccseket hét különböző nyelven.

Neymar a Team PokerStars csapatát fogja erősíteni, ahol olyan elismert sportolókkal közösen fogja a csapatot képviselni, mint a 14-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal, a 2000-es évek legendás csodacsatára, Ronaldo és a bűbájos pekingi olimpia gyeplabda bajnoka, Fatima Moreira de Melo, vagy a svéd sífutó, Marcus Hellner.

Neymar da Silva dos Santos az ereiben hordozza a focitehetséget. Az 1992-es születésű klasszis már tinédzser korában is elismert és jegyzett labdarúgó volt a brazil Santos FC csapatában; négy egymást követő évben választották az Év Játékosának szülőhazájában.

Hamar kitűnt robbanékony és kreatív játékstílusával, de ami igazán veszélyes csatárrá teszi, az a cselező képessége, elnyűhetetlensége és az elkötelezettsége, hogy a maximumot hozza ki a futballpályán. Pelé elmondása szerint Messi korunk legjobb futballistája, de Neymart egyértelműen a következő évek abszolút legjobbjának tartja.

11 évesen csatlakozott a Santos ifi csapatához és a tehetségéről szóló hírek gyorsan eljutottak a patinás európai klubok foci akadémiáihoz. Nem volt még 14 éves sem, mikor a Real Madrid csapatához repült próbamérkőzésekre és edzésre; a források szerint a Real azonnal szerződést ajánlott neki. Az ajánlatot azonban – a Santos-menedzsment hathatós közbenjárására –visszautasította. 2010-ben a Chelsea is megkereste ajánlattal, amit szintén visszautasított, mert Pelé maradásra biztatta.

Végül egy Barcelona elleni 4:0 -ás fiaskó késztette arra a csatárt, hogy átértékelje brazil karrierjét, és inkább Európában folytassa. Nem hivatalosan 2013 júliusában mutatkozott be a Barcelona színeiben a Lechia Gdansk elleni barátságos mérkőzésen és első gólját a Thailand XI ellen szerezte. Fiatal kora ellenére ezüstérmes olimpiai bajnok, FIFA Konföderációs Kupa-győztes, Libertadores Kupa-, Brazil és Spanyol Szuper Kupa-győztes. 23 évesen már nem kevesebb, mint 188 gólt lőtt professzionális játékosként, ebből 37-et az FC Barcelona 2014-2015 -ös szezonjában.

Az ifjú brazil labdarúgó celeb a javából: világszerte több mint 18 millió Twitter- és 51,2 millió Facebook-követője van. Neymar Jr lelkes és szenvedélyes pókerjátékos, aki az Instagram hálózatán rendszeresen közöl fotókat és videókat pókermeccseiről 14,5 millió követője örömére, beleértve az otthoni megmérettetéseket barátaival, vagy épp képeket a kutyájával, akit találóan Pókernek keresztelt el. Leghíresebb, kártyához kapcsolódó története: amikor a brazil csapat Németország ellen az ő hiányában csak vergődött, és látta a megsemmisítő 7:0 -ás vereséget, inkább pókerezni ment a barátaival.

– Focival nőttem fel és focizok minden nap, ami hozzájárult a versenyszellem megerősödéséhez. Kedvenc elfoglaltságom a versenyzés, amikor nem focizok, akkor pókerezek, vagy a csapattársaimmal versenyzek az utakon – nyilatkozta Neymar Jr.

– Ahhoz hogy sikeres pókerjátékos lehess, sok olyan tulajdonságra van szükség, ami a labdarúgásban is nélkülözhetetlen – mentális felkészültség, rugalmasság, türelem, higgadtság és koncentrációkészség mind fontos. Szeretem a kihívásokat, mindegy hogy a focipályán vagy a pókerasztalnál – összegezte a futballsztár.

A 12. European Poker Tour Barcelonában rajtol augusztusban. Az akciódús pókerfesztivál az évben még több izgalmat garantál, ugyanis Neymar Jr is bizonyíthatja pókertudását a sztároknak létrehozott „Celebrity Duels” programsorozat keretén belül. Az eseményen a pókerjátékosok és a rajongók személyesen is találkozhatnak Neymarral és akár játszhatnak is egy partit ellene.

Az évek során számos élsportoló próbálta ki eltökéltségét, koncentrációkészségét és stratégiai gondolkodásmódját a pókerasztalnál. A sok párhuzam a labdarúgás és póker közt, nevezetesen a türelem, a stratégiai gondolkodásmód és versenyszellem, sikeres pókerjátékossá teheti Neymar Jr-t a pókerasztal mellett. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

(X)

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés