Hirdetés

Hirdetés

Mindig csak két dolgot szerettem volna: enni és fogyni

2016.01.07. 08:39

Mindig csak két dolgot szerettem volna: enni és fogyni

Debreceni szakember arról, hogy a táplálkozási hormon beállítása a lényeg.

Hirdetés

Mielőtt beletörődnénk, hogy a súlycsökkenés feltétele az éhezés, érdemes adni egy esélyt a nemnek. Dr. Lovas Gyöngyi olyan módszert alkalmaz, ami mellett (ésszerűen) lehet étkezni, ugyanakkor egyszerű, érthető, könnyen betartható, bonyolult számításokat nem igénylő. A lényeg a stabil vércukorszintet adó orvosi diétán van, ami kifejezetten ajánlott különösen túlsúlyosoknak, cukorbetegeknek, PCOS-ban szenvedőknek, magas vérnyomásos betegeknek.  

A fogyás a köztudatban egyenlő a kalóriacsökkentéssel, amit ennyire nem érdemes sarkosan kezelni. A diétáknál a táplálkozási hormonok figyelembevétele ritka, azonban Dr. Lovas Gyöngyi szerint a legerősebb táplálkozási és egyben fő raktározó hormon, az inzulin viselkedésére alapozott diétát kell követni. 

Sikertörténetekért KATT IDE!

A hasnyálmirigy által termelt inzulin nevű hormon a vércukorszint csökkentéséért felelős, ezen kívül ő maga a legerősebb zsírraktározó és raktárban tartó hormon.

Magas inzulinszint mellett lehetetlen zsírból fogyni.

Sok ember vérében igen magas az inzulinszint, mert normális mennyiségben nem elég hatásos, nem tudja a normális vércukorszintet kialakítani. Ezeknek az embereknek úgynevezett inzulinrezisztenciájuk van, azaz az inzulin hatástalansága miatt több hormon szükséges a vércukorszint normalizálásához. A magas inzulinszintnek komoly következményei vannak:

  • 2-es típusú cukorbetegség
  • PCOS: policisztás ovárium szindróma
  • túlsúly
  • magas vérnyomás
  • nőgyógyászati rákos megbetegedések

Kövesd a Facebookon: FogyiDoki blogja

A módszer lényege

Az inzulinrezisztencia és az inzulin hormon napi szükségletváltozásának figyelembevételével a vércukor ingadozás minimalizálása és egyben a termelődő inzulin mennyiségének csökkentése. Ezzel az inzulin-rezisztencia is javul, a hormonok szintje normalizálódik, és beindul a fogyás!

Kövesd FogyiDoki blogját IDE KATTINTVA!
+36 30 98 22 123

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés