Hirdetés

Az MSZP még perelni is hajlandó a Fideszt

2016.10.29. 11:25

Az MSZP még perelni is hajlandó a Fideszt

Papírokat követelnek.

Hirdetés

Hozza nyilvánosságra félmilliárdosnak mondott székházfelújításának számláit és a beruházás nagy részére fedezetet jelentő bankhitel szerződését a Fidesz - szólította fel Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja. A politikus kijelentette azt is, hogy ha nyilvános felhívásuknak a Fidesz nem tesz eleget, közérdekű adatigényléssel élnek. Ha valamilyen okból ez nem jár eredménnyel, perelni is hajlandóak.


Nem tudunk elmenni a felújító személye mellett - jelentette ki az ellenzéki politikus Garancsi Istvánra utalva, akinek cége, mint mondta, a Fradi-stadiont 15 milliárd forintért építette, a Dagály-fürdőt 38 milliárdból újította fel, és fejlesztheti a MOMÉ-t hárommilliárdból, egy Kopaszi-gáti ingatlanüzlethez pedig 16,5 milliárdos hitelt kapott az állami Eximbanktól.

A kapcsolat Garancsi és Orbán kormánya között nehezen tagadható az ellenzéki politikus szerint. Úgy véli, minden jel arra utal, hogy Garancsi igen jól járt az elmúlt évek Orbán-kormányzásával. A kérdés már csak az, hogy mindez összefügg-e azzal, hogy a vállalkozó újítja fel a pártszékházat - mondta. Bárány úgy gondolja, nem kell nagy összeesküvés-hívőnek lenni ahhoz, hogy az emberben felmerüljön a kérdés: nem arról van itt szó, hogy Garancsi igazából barterből csinálja meg a Fidesz-székházát.
Az MSZP elnökségi tagja kifejtette:

szeretné látni, hogy melyik pénzintézet és milyen kondíciókkal nyújtott hitelt a beruházáshoz; "ha korrekt a Fidesz, akkor megmutatja nekünk ezt a banki hitelszerződést" - tette hozzá..

MSZPFidesz

Hirdetés

Hirdetés