Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ennyi embernek nincs állása Szabolcs megyében

| 2016. 11. 17. | 18:33:00
A legtöbb munkanélküli szakképzetlen.
Ennyi embernek nincs állása Szabolcs megyében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első kilenc hónapban átlagosan 34 200 munkanélkülit tartott nyilván a kormányhivatal munkaügyi központja Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, amely 12,5 százalékos munkanélküliségi rátát jelent; az álláskeresők száma 16,2 százalékkal volt kevesebb, mint egy évvel korábban – olvasható a hivatal által készített tájékoztatóban, amely csütörtökön került a megyei önkormányzat közgyűlése elé.

A legfeljebb általános iskolát végzettek kicsivel több mint 17 ezres átlaglétszáma az álláskeresők felét jelentette. Középfokú végzettséggel 15 900-an, felsőfokúval pedig 1129-en rendelkeztek. Az álláskeresőkön belül a különböző iskolai szintek részaránya alig változott, az előző év azonos időszakához viszonyítva leginkább a középfokú végzettségűek száma csökkent, csaknem 17 százalékkal - olvasható a beszámolóban.

Az iskolai végzettség szerinti besorolás alapján a mintegy 21 ezer, szakképzettség nélküli álláskereső többsége legfeljebb az általános iskolát fejezte be, a gimnáziumot végzettek hányada közel 20 százalék volt.

A szakképzetlenek 62,3 százalékot képviseltek az álláskeresőkön belül.

A korszerkezet alapján hátrányosnak ítélt 25 év alatti álláskeresők csoportjába 7 500-an tartoztak, az 50 éven felüli állástalanok száma elérte a 7 100 főt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés