Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három ok, amiért a networking túlmutat a kapcsolatépítésen

| 2017. 12. 07. | 12:05:00
Ami az ismerős arcon túl van.
Három ok, amiért a networking túlmutat a kapcsolatépítésen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokaknak az jelenti a kapcsolatépítést, hogy minél több ismerősük legyen a közösségimédia-felületeken, felszínes kapcsolati hálót kialakítva ezzel. Az üzleti életben ez másoknak névjegykártyagyűjtés, értékesítési célú megkeresések, felületes ismertségek sokasága. Pont ezek azok, amelyek nem érvényesek a networkingre, mert az sokkal több, mint kapcsolatépítés.

Nem csak névjegykártyacsere

Az üzleti etikettet alkalmazva megismerkedésnél névjegyet cserélnek a felek, de tegye fel a kezét, aki egy-két héttel később felidéz bármit is a kártya tulajdonosáról! A névjegyek számának növekedésével egyenes arányban fakulnak el a hallott személyes információk. A networking már ott indul, hogy akár a névjegyre is felkerülnek jegyzetek a másik félről, hiszen cél, hogy már az első pillanattól kezdve alaposabb ismertséget készítsenek elő a felek. Így lehet egy kapcsolat több mint egy darab papír.

Nem csak egyszerű bemutatkozás

Bárkivel is találkozzunk, az első mindig a megismerkedés. Bemutatkozunk, elhangzik pár alapinformáció, és sokan ezzel meg is elégszenek, ennyi már épp elég arra, hogy az illetőt bejelöljük Facebookon. Ám ezzel a kapcsolat ki is fog merülni egy ismerős arcban. A networking már a bemutatkozásnál fontos: elég akár egy perc is arra, hogy a legfontosabbakat elmondjuk, de azt tudatosan és összeszedetten kell a másik emlékezetébe vésni.

Nem csak egyoldalú kapcsolat

Az üzleti életben sokan azért szereznek kapcsolatokat, hogy a későbbiekben kihasználják azokat saját termékük, szolgáltatásuk értékesítéséhez, egyoldalúan az önnön céljaik megvalósításához. A networking túlmutat az ilyen jellegű kapcsolatok építésén: ugyan jelen van, hogy a vállalkozók a saját vállalkozásuk érdekében igénybe vegyék mások segítségét, de ők is viszonozzák ezt ajánlásadással, elősegítve a partner előrejutását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés