Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbánék nem hagyták az út szélén a nyíregyházi kampányfilm főszereplőjét

| 2017. 12. 21. | 09:55:00
Az ország túlsó végén kap fontos feladatot.
Orbánék nem hagyták az út szélén a nyíregyházi kampányfilm főszereplőjét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Somogy megyei Várdán tízéves közdelem után hamarosan termelhet a bioerőmű – erről elsőként számolt be a Népszava. S hogy miért érdekes hír ez a nyíregyháziaknak? A lap úgy tudja: nagyon valószínű, hogy a bejelentés ahhoz a hírhez kapcsolódik, amely szerint a beruházás egyik koordinálója az ország másik végéből, Nyíregyházáról érkezett. Bocskai Péter, aki egy ideje afféle összekötőként dolgozik a várdai üzemet megvásárló Révész Groupnál, korábban az önkormányzati tulajdonban lévő Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. (NYÍRVV) vezetője volt, egészen addig, amíg idén júniusban különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette miatt nem jogerősen négy év szabadságvesztésre ítélték.

A Népszava emlékeztet arra, hogy Bocskai Péter a NYÍRVV ügyvezetőjeként a vádirat alapján útfelújítási munkákat végeztetett több vállalkozóval, fix óradíjért, később azonban egyes cégeknek ennél magasabb összegeket, tehát indokolatlan előnyöket biztosított. A magasabb árak miatt a NyírVV több mint 82 millió forintos vagyoni hátrányt szenvedett el. Az ítélethirdetés után Bocskai Péter benyújtotta lemondását, amelyet Nyíregyháza polgármestere elfogadott, de hangsúlyozta, hogy az ítélet nem jogerős, az érintetteket az ártatlanság vélelme továbbra is megilleti.

A Révész Groupnál való feltűnését néhányan összefüggésbe hozzák azzal, hogy a cégcsoport több, mint félmilliárd forintos állami támogatást és adókedvezményeket kapott egy kilencmilliárdos nyíregyházi logisztikai központ építésére, amit októberben maga a miniszterelnök avatott fel.

"Azt nem tudjuk, hogy Bocskai Péter egyéni érdemeinek és kvalitásainak vagy másnak köszönheti, hogy őt sem hagyták az út szélén, erre a kérdésünkre ugyanis a Révész Group nem válaszolt" - írja a Népszava. Székely Zsolt vezérigazgató közölte: munkavállalóikkal kapcsolatos "személyeskedő kérdésekre" sem etikai sem pedig adatvédelmi okokból nem áll módjában reagálni.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés