Hirdetés

Egyre népszerűbb a belföldi turizmus

mti.hu

2018.07.10. 11:09

Egyre népszerűbb a belföldi turizmus
Andrássy-kastély, Tiszadob (Fotó: Fogarasi Renáta)

Számtalan látnivaló van Magyarországon is.

Hirdetés

A Szállás.hu elemzése szerint 13 százalék feletti volt a növekedés a belföldi turizmusban a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest – írja az MTI.

A portál szerint az egy-, kétéjszakás kikapcsolódások voltak a legnépszerűbbek, ezek a foglalások 77 százalékát tették ki.

A legvonzóbb helyek Budapest, Siófok és Eger voltak. A legkedveltebbek közé tartozott még Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Szeged is, a top 10-es listára még Pécs, Gyula, Debrecen és Miskolctapolca kerültek fel. 

A portál által közvetített forgalom belföldön 20 százalékkal, a külföldre közvetített forgalom pedig 35 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A tavalyi második negyedévhez képest 15,9 százalékkal több foglalást regisztrált a Szállás.hu az idei április-júniusi időszakban. Még mindig az egy éjszakára szóló foglalások a legnépszerűbbek, az összes foglalás 43 százalékát tették ki. A foglalások harmada két éjszakára szólt, minden tizedik pedig háromra.

Továbbra is az apartman, a vendégház és a panzió a legkeresettebb szállástípusok, a foglalások közel kétharmada szólt ezekbe.

Az átlagos foglalási érték 36 400 forint volt a vizsgált időszakban – fejtette ki Keresztes Nóra marketing menedzser. Ötből négy foglalás 50 ezer forint alatti volt, minden ötödik pedig 50 és 100 ezer forint közötti.

Nagyjából minden 5. foglalást fizettek SZÉP-kártyával, szállásonként átlagosan 58 ezer forint értékben – közölték.
turizmusbelföld

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés