Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ennyi lakás cserélt gazdát Nyíregyházán

| 2018. 12. 14. | 13:48:00
A szabolcsi megyeszékhelyen a használat lakások 250-280 ezer forintos négyzetméteráron mennek.
Ennyi lakás cserélt gazdát Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Míg tranzakciószámok tekintetében Nyíregyháza országos viszonylatban is előkelő helyet foglal el, addig „az árak versenyében” nincs az első tíz vidéki nagyváros között. Az áremelkedés évről-évre tovább fokozódik, tavalyhoz képest az átlagos négyzetméterár 8-20 százalékkal emelkedett, ingatlantípustól függően – írja december 14-i közleményében a Duna House.

Tavaly Nyíregyházán 2346 ingatlant értékesítettek a KSH adatai alapján, amelyek átlagos négyzetméterára 226 ezer forint körül alakult.

Ezt támasztják alá a cég adatai is, az ingatlanközvetítő hálózat 2018-ban emellett további növekedést mért a megyeszékhelyen. A házak átlagos négyzetméterára 13 százalékos növekedést követően, idén 205 ezer forint környékén mozog, a használt lakások árai pedig még ennél is többet emelkedtek: idén jellemzően 250-280 ezer forint egy négyzetméter. 

Mint írják, az árak sok esetben elmaradnak ugyan a környező megyeszékhelyek és nagyobb városok mögött, ám sokszor éppen emiatt dönt valaki a település mellett. Szerintük a helyi ingatlanpiacban még rejlik potenciál, ezért további növekedést várnak mind a tranzakciós számok, mind az árak tekintetében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés