Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Óriási tranzakció előtt a MOL

| 2019. 04. 18. | 10:47:00
Terjeszkedik a petrolkémiai terület.
Óriási tranzakció előtt a MOL
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felvásárolja a Mol csoport a műanyag-újrahasznosítással foglalkozó Aurora csoportot, amely több német autógyárral és műanyagfeldolgozóval áll kapcsolatban.

A Mol közleménye szerint a német Auróra vállalat főként az autóipart látja el egyedi, zárt láncú módon begyűjtött ipari műanyaghulladékból az adott célra összeállított alapanyag-keverékkel. A vállalkozás portfóliója elsősorban újrahasznosított műszaki műanyag és polipropilén alapú alapanyag-keverékekből áll.

A Mol a beruházás eredményeképpen poliamid-, polipropilén- és egyéb újrahasznosított alapanyag-keverékek széles skáláját kínálhatja majd ügyfeleinek, kiegészítve ezzel a natúr polipropilénből és polietilénből álló termékportfólióját. 

A tranzakció a vállalategyesítéshez szükséges hatósági jóváhagyásra vár.

A tájékoztatás szerint a Mol csoport 2030-as stratégiájának egyik sarokköve a vállalat petrolkémiai értékláncának kiterjesztése. Ennek keretében a Mol a következő évtized végéig 4,5 milliárd dolláros beruházást kíván végrehajtani különféle petrolkémiai és vegyipari növekedési projektekbe. Az alapanyag-keverékek előállítása és az újrahasznosítás a stratégia kulcsterületei közé tartozik, az autóipar pedig stratégiai ágazat, ahol a két vállalatcsoport szerint egyre nő a kereslet az újrahasznosított anyagok iránt.

A közlemény idézi Horváth Ferencet, a Mol csoport downstream vezérigazgatóját, aki hangsúlyozta: a vállalat a tranzakcióval újabb mérföldkőhöz ért a 2030-as stratégiában megfogalmazott céljában, hogy a közép-kelet-európai régió vezető vegyipari szereplőjévé váljon. A Mol az Aurora beruházás révén növekedni tud, növeli petrolkémiai ágazata értékét és részesedét az autóipari beszállítói piacon. A polimerpiac jelentős szereplőjeként kihasználhatja integrált üzleti modellje előnyeit, miközben megőrzi az Aurora, mint független műanyaggyártó rugalmasságát. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés