Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megvan, ki telepíti országszerte a Volán és a MÁV jegyautomatáit

| 2019. 07. 27. | 15:32:00
2020 végére ígérik.
Megvan, ki telepíti országszerte a Volán és a MÁV jegyautomatáit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 4iG Nyrt. és a T-Systems Magyarország Zrt. konzorciuma nyerte a KTI Közlekedéstudományi Intézet által Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszer (HKIR) kivitelezésére kiírt pályázatot. 

A várhatóan 2020 végére kiépülő országos rendszer nettó 11,15 milliárd forintból valósul meg, amelynek bevezetésétől a fenntartók hatékonyabb és átláthatóbb üzemeltetési körülményeket várnak a közösségi személyszállítás területén. A projektben összehangolják majd a helyközi közösségi járatok (MÁV, Volán) működését és jegyértékesítési rendszerét. A szolgáltatások versenyképességét valós idejű, interneten és mobiltelefonon is elérhető utastájékoztatás segíti majd.

Közölték: az új rendszer az elektronikus jegyértékesítésen túl számos szolgáltatást biztosít, többek között integrált menetrendi rendszert, és elektronikus ügyfélszolgálatot. A helyközi közösségi közlekedés digitalizációja a közlekedéstudományi intézet felügyeletével és koordinációjával valósul meg.

A tájékoztatás szerint a nyertes konzorcium végzi az egységes jegyértékesítési rendszer kialakítását és ahhoz szükséges központi- és háttér-infrastruktúra rendszer beszerzését és komplex kiépítését. Emellett a társaságok feladata a fődiszpécseri és forgalomirányító rendszer, valamint az ügyfélszolgálati és utastájékoztató központ kialakítása, 25 érintőképernyős és vandál-biztos kültéri jegykiadó automata rendszerbe állítása.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés