Vége a találgatásoknak, elkezdi a BMW a debreceni gyárépítést

Cívishír, MTI

2019.12.03. 10:29

Vége a találgatásoknak, elkezdi a BMW a debreceni gyárépítést
A BMW-nél elégedettek az előkészítéssel (Fotó: BMW Group)

A több száz milliárdos beruházás előkészítő munkálatai a tervek szerint haladnak – erősítette meg a világcég.

Hirdetés

Hirdetés

A BMW Group debreceni gyárának építkezést előkészítő munkálatai a tervek szerint haladnak, az önkormányzat jelenleg a városrész északnyugati külterületén található ipari terület előkészítési munkálatait végzi. Az új gyár területének előkészítő munkálatai a tervek szerint haladnak, az építkezés 2020 tavaszán indul, a vállalat toborzási kampányt indít – közölte december 3-án a BMW Group.

„Nagyon elégedett vagyok a gyár építésének megkezdéséhez szükséges előkészítő munkafolyamatokkal. A debreceni illetékesekkel és a magyar kormány képviselőivel professzionálisan, a szerződésekben foglaltaknak megfelelően működünk együtt” – nyilatkozta Michele Melchiorre, a BMW Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: Debrecen tökéletes választás, nagy lelkesedéssel várják az építkezési munkálatok jövő tavaszi beindítását.

Mint írják, a BMW Manufacturing Hungary Kft. már az idei év végén felállítja a leendő üzem területén a 2020 tavaszán induló építkezési munkálatokhoz szükséges berendezéseket. Az építkezés a cölöpök beágyazásával és a szerkezeti alapok kiöntésével veszi kezdetét jövő tavasszal.

A BMW debreceni gyárának megépülésével a magyar gazdaság tovább erősödik – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek arra reagálva, hogy az autógyártó közölte, 2020 tavaszán kezdődik az építkezés. Kiemelte, hogy a magyar gazdaság világszínvonalon teljesít, ezt bizonyítja az is, hogy a 34. legnagyobb exportteljesítményt érte el, és évente több mint 100 milliárd eurónyi exporttermék és -szolgáltatás előállítására képes. Hozzátette, a növekedés fenntartása érdekében jövő év elején gazdaságvédelmi akciótervre van szükség, „mivel Brüsszel nemcsak a migrációs, hanem a gazdaságpolitikát is elhibázta, ezért az eurózóna országaira jövőre is inkább stagnálás lesz jellemző”.

Már aláírták a vonatkozó adásvételi szerződést

Szeptember 24-én a felek ünnepélyes keretek között aláírták Debrecenben a BMW Group leendő gyárának otthont adó ipari területre vonatkozó adásvételi szerződést. A cég karrierfejlesztő csapata még 2018 őszén aktív toborzási munkába kezdett Magyarországon, a gyár humán erőforrást felépítő és építkezési munkafolyamatokat előkészítő munkatársai pedig már idén nyáron munkába álltak.

Versenyképes gyártóegység Európában

A BMW Group döntésének értelmében a jövőbeni debreceni gyáregységgel bővül majd a vállalat globális gyártóhálózata, követve a cég kiegyensúlyozott világszintű növekedést támogató stratégiáját – tartalmazza a közlemény.
– Hajdú-Bihar megye székhelye tökéletes választás a bajor prémiumgyártó számára. Debrecen elsősorban kiváló infrastruktúrája, kiforrott logisztikai kapcsolatai és a beszállítói hálózatba való optimális integrálhatósága okán mutatkozott előnyösnek, a térség magasan képzett munkaerőpiaca pedig újabb kulcsfontosságú tényező. A BMW Group jövőbeni gyáregységének munkatársain felül, a beszállítói hálózat képviselői és a közvetlen szolgáltatók is számtalan munkalehetőséget kínálnak majd az északkelet-magyarországi régióban – olvasható a kommunikében.
BMWDebrecenSzijjártó PéterPapp LászlóautóiparMichele Melchiorre

Szóljon hozzá!

Hirdetés