Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez a pálya tárt karokkal várja a nőket

| 2020. 07. 01. | 10:05:00
Kevesen választják, pedig érdekes és vonzó karrierlehetőséget tartogat számukra.
Ez a pálya tárt karokkal várja a nőket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentős a munkaerőhiány az informatikai szektorban, és már azelőtt ez volt a helyzet, hogy a járvány hatására még jobban felértékelődött a digitalizáció. Létfontosságú, hogy a nők több biztatást kapjanak, hogy érdekes és vonzó karrierlehetőségként gondoljanak az informatikára, mivel jelenleg rendkívül alacsony a nők aránya ezeken a pályákon.

Világszerte június 23-án, kedden ünnepelték a műszaki pályán dolgozó nők nemzetközi napját. Idén különös jelentősége volt az alkalomnak, mivel a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások idején minden korábbinál jobban felértékelődtek a digitális szolgáltatások, és ezzel együtt a technológiai területen dolgozók szakértelme is.

Szakmai becslések alapján már a válság előtt több tízezer informatikus hiányzott a magyar gazdaságból. Az egyik legnagyobb munkaerő-tartalékot ezen a területen a nők jelentik, mivel arányuk még mindig elenyésző.

A járvány által előidézett digitalizációs hullám rámutatott, hogy egyre fontosabb, hogy jól működő és megbízható informatikai részleggel rendelkezzenek a vállalatok. Sajnos azonban az a tévhit él a köztudatban, hogy a technológiai ágazatok inkább férfias szakmák, és ezzel a társadalmi berögződéssel nehéz leszámolni.

A munkaadók is sokat nyernének azzal, ha több nő választana mérnöki, technológiai pályát. Számos kutatás bizonyítja, hogy a nemek arányában kiegyensúlyozott csapatok sikeresebben működnek. Jobb légkör, több ötlet, élénkebb kommunikáció jellemzi őket, ami a teljesítményben is megmutatkozik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés