Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyban matekozik a Tesco, megszorítások a levegőben

| 2020. 08. 05. | 16:32:00
A magyarországi hipermarketek területét korábban már szűkítették, egyes termékköröket elhagytak.
Nagyban matekozik a Tesco, megszorítások a levegőben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Feszült a hangulat a Tesco áruházlánc londoni anyavállalatánál a Magyar Nemzet szerint, a nemrég soron kívül elrendelt átvilágítás eddigi adatsorai a lap információi alapján rosszabbak a vártnál, ami további nadrágszíjhúzást valószínűsít az aktuális üzleti év végéig.

Mint emlékeztetnek, a Tesco a nyár elején már döntött a lengyelországi kivonulásról, és a Magyar Nemzet úgy tudja, a cseh és a szlovák vonalon is vizsgálják, hogy „a leányok eredményei hogyan tudják még jobban megtámasztani az asztalfőn lévő egyesült királyságbeli anyacéget”.

A kilátások meglehetősen vegyesnek tűnnek – írják –, de a régiónkban folyamatban lévő, eleddig boltszűkítéseket, munkakörök megszűnését, készletcsökkentést, végső soron piaci kivonulást is jelentő központi racionalizálási terv további irányát sejteti a The Guar­dian nemrég megjelent cikke.

Eszerint elrendelték mintegy kétezer kisebb angliai Tesco expresszben, hogy augusztus 24-ig szervezzék ki a külsős takarítóvállalkozásokat, mert a költséghatékonyság érdekében ezentúl az áruházi dolgozóknak kell majd tisztán tartani az üzleteket. 

Korábban Matt Simister, a Tesco Europa vezetője a Magyar Nemzetnek adott nagyinterjúban mutatta be a még a pandémia előtt lezárult nagyszabású átalakulási stratégiát, amelynek során a magyarországi hipermarketek területeit szűkítették, más cégek bérlőinek adták ki, eközben az áruválaszték egyes termékkörök elhagyásával minőségibbé, de szűkebbé vált.

A lényegében diszkontosításról szóló menetrendben több munkakör átalakult, ennek következménye a mostani technikai intézkedés, aminek végére – a lap szerint – az érintett dolgozói kör legfeljebb nagyjából 8-10 százalékának nem lesz új feladatköre a Tescónál. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés