Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb állomás a TITÁSZ tulajdonosváltásában

| 2020. 12. 28. | 20:20:00
A részbeni Mészáros-céghez kerül az áramszolgáltató.
Újabb állomás a TITÁSZ tulajdonosváltásában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az OPUS GLOBAL Nyrt. kötelező érvényű ajánlatot tett az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (TITÁSZ) 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlására; a tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően, 2021. harmadik negyedévben zárulhat – közölte az OPUS december 28-án. 
Az OPUS ajánlatát 2020. december 23-án tette, az E.ON Hungária Zrt. német anyavállalatával, az E.ON Beteiligungen GmbH-val 2019. október 4-én létrejött megállapodása értelmében.

Idézik Dzsubák Attila Zsolt OPUS-vezérigazgatót, aki kiemelte: a TITÁSZ az eszközportfóliójuk értékes eleme lesz, amely kiszámítható, stabil bevételt biztosítva, jelentős mértékben járul hozzá a cégcsoport eredménytermelő képességéhez. A tiszántúli áramhálózat megvásárlása szilárd alapot jelent az OPUS GLOBAL Nyrt. energetikai divíziójának további bővítésére és régiós jelenlétének erősítésére – hangoztatta.

Stratégiai célunk ugyanis, hogy társaságunk hosszú távon a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé váljon

– fogalmazott Dzsubák Attila Zsolt.

Az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. – az E.ON Hungária csoport részeként – Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében tevékenykedik. Ellátási területe 18 728 négyzetkilométer, amelyen 25 436 kilométer hosszúságú hálózatot üzemeltetnek, közel 400 településen több mint 760 ezer otthonban és munkahelyen látják el ügyfeleiket. A cég tavalyi árbevétele a nyilvános cégadatok szerint 49,9 milliárd forint volt, üzemi eredménye 2019-ben mintegy 9 milliárd forint.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés