Hirdetés

Vidéken erősítene a kormány

Cívishír

2021.02.13. 17:11

Vidéken erősítene a kormány
Illusztráció: pixabay.com

Az eddigi források háromszorosa áll rendelkezésre 2021-től.

Hirdetés

Hirdetés

A miniszterelnök vezetésével, és az agrárminiszter részvételével Vidékfejlesztési Kormánybizottságot hoztak létre. Célja, hogy erősítse a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart, az agráriumhoz közvetlenül és közvetve kapcsolódó iparágakat, térségeket és közösségeket.

Az Európai Unió közös agrárpolitikájának kereteit jelentősen kitágító, a nemzeti költségvetésből 80 százalékkal kiegészített, 4265 milliárd forint értékű vidékfejlesztési források történelmi lehetőséget jelentenek a magyar vidék számára, hiszen az eddigi források háromszorosa áll 2021-től rendelkezésre - közölte az Agrárminisztérium sajtóirodája.

A cél, hogy a magyar agrárium versenyképes és vonzó legyen, valamint olyan fejlesztések megvalósulását ösztönözze, amelyek a  legmodernebb technológiák minél szélesebb körben való alkalmazását is elősegítik, emellett maradéktalanul érvényesítse a  fenntartható fejlődés követelményeit a  hazai mezőgazdasági fejlesztésekben. Mindezek mellett

az új testület feladata, hogy európai léptékben is megerősítse a magyar közép- és felsőfokú agrárképzést, hozzájáruljon Magyarország szuverenitásának egy évtizede tartó erősödéséhez, bővítse a  nagyvárosokon kívül élő honfitársaink életlehetőségeit.

Ezzel is járuljon hozzá a vidéki Magyarország megtartó erejének helyreállításához, ösztönözze és támogassa Magyarország Kárpát-medencei szellemi és gazdasági szerepének megerősítését.

A február 13-án létrejött Vidékfejlesztési Kormánybizottságban Nagy István mellett Stumpf István, Navracsics Tibor és Lázár János kormánybiztosok együtt alakítják ki hazánk tíz évre szóló mezőgazdasági, vidékfejlesztési és élelmiszeripari stratégiáját, valamint meghatározzák a szükséges intézkedéseket. Ebben a közös  munkában az Agrárminisztérium aktív javaslattevő szerepet tölt majd be - írták.
mezőgazdaság

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés