Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miniszterelnökség: a bértámogatások 98 százalékát már kifizették

| 2021. 02. 09. | 17:30:00
A kormány mintegy százezer munkahelyet védett meg célzott támogatásával - közölte az államtitkár.
Miniszterelnökség: a bértámogatások 98 százalékát már kifizették
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kormány mintegy százezer munkahelyet védett meg a vendéglátás, a turizmus, a szállodaipar, illetve a sport- és szabadidős létesítmények célzott támogatásával - mondta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az MTI-nek február 9-én kedden.
Kiemelte: a koronavírus-járvány miatt a fenti ágazatokban működő vállalkozások rendkívül nehéz helyzetbe kerültek, ezért számukra bértámogatást dolgozott ki a kormány.

A kormány a bértámogatási programot ismét meghosszabbította, a vállalkozások adminisztrációját egyszerűsítette, a kifizetéseket pedig felgyorsította - mutatott rá György István.

Az új szabályozás eredményeként a megítélt támogatások 98 százalékát már kifizették a kormányhivatalok - tette hozzá.

A vállalkozások a megítélt 35,5 milliárd forintból 35 milliárdot már meg is kaptak, vagy a napokban megérkezik a számlájukra a pénz - részletezte. Mindez elmondása szerint 15 ezer vállalkozást érint, amelyeknél a dolgozók bérének felét 4 hónapra átvállalja a kabinet.

A kormány minden erejével azon dolgozik, hogy az emberek egészségét, életét megvédje, és a munkahelyeket megőrizze; célja, hogy mielőbb újra kinyithasson az ország - húzta alá az államtitkár. Ehhez az kell, hogy a lehető leghamarabb minél többen megkapják az oltást - tette hozzá utalva arra, hogy erre készen állnak, ha érkezik elég vakcina.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés