Vett ilyen hamburgerzsemlét a Sparban? Vigye vissza!

Nébih/Spar.hu

2021.02.05. 13:28

Vett ilyen hamburgerzsemlét a Sparban? Vigye vissza!

Megtérítik a vételárat.

Hirdetés

Hirdetés

A SPAR Magyarország Kft. a szezámmag etilén-oxid szennyezettség miatt kivonta a forgalomból a

SPAR Free From bio hamburgerzsemle 2 db 125 g elnevezésű terméket.

A visszahívás a 2021. február 24., március 3., március 7. és március 21. minőségmegőrzésű termékekre vonatkozik. Az üzletlánc a termékvisszahívásról honlapján tájékoztatta a vásárlókat, valamint értesítette erről a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih) is. 

Közölték: a visszavitt termékeket az INTERSPAR áruházakban visszavásárolják, a termék vételárát visszatérítik.

Az etilén-oxid szintetikusan előállított gáz, egyes országokban használják fűszerek és egyéb termények esetén rovarölő szerként, valamint azok fertőtlenítésére. Az Európai Unióban az etilén-oxid hatóanyag felhasználása tilos, mert hosszú távú rendszeres fogyasztása megnövelheti egyes daganatos betegségek kialakulásának kockázatát - olvasható a Nébih honlapján.

A hivatal tájékoztatása szerint miután 2020 szeptemberében kiderült, hogy az Indiából származó szezámmagok egy része nagymértékben szennyezett etilén-oxiddal, az unió területén számos intézkedést vezettek be. Az Indiából érkező szállítmányokat kiemelten ellenőrzik az első uniós belépési pontokon, a határértéket meghaladó szennyezett szezámmagokat és az azokból készült termékeket kivonják a forgalomból.

termékvisszahívás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés