Egy német bankkal kevesebb Magyarországon

MTI

2021.03.01. 19:51

Egy német bankkal kevesebb Magyarországon

A német középvállalati szektorra összpontosítanak.

Hirdetés

Hirdetés

Kivonul Magyarországról és több más piacról Németország egyik legnagyobb pénzintézete, a Commerzbank – írta március elsejei számában a Handelsblatt című német üzleti lap.

A német külkereskedelem mintegy 30 százalékának lebonyolításában közreműködő társaság 15 országban alakítja át vagy szünteti meg tevékenységét. Magyarországról kivonul, ami az 1993 óta működő leánybank, a vállalati ügyfeleket kiszolgáló, négy fiókot üzemeltető és több mint száz ember foglalkoztató Commerzbank Zrt. értékesítését jelenti. A Commerzbank a térség több más országban is beszünteti tevékenységét, így Szlovákiában a Pozsonyban működtetett fióktelepet zárják be, Szerbiában pedig a Belgrádban létrehozott képviseletet.

A Commerzbank az új felállásban hozzávetőleg negyven országában lesz majd jelen, és még inkább a német középvállalati szektorra összpontosít. Német vonatkozású tevékenységet nem folytató külföldi ügyfelet csak akkor vállalnak, ha a legígéretesebbnek tartott területek – a mobilitás, a kommunikáció, az élettudományok, a beruházási javak piaca és a fenntartható fejlődés – valamelyikén dolgozik.
MagyarországCommerzbank

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés