Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyermeknap: ennyit költünk a játékboltokban

| 2021. 05. 29. | 17:34:00
A húsvéti szezon áruházi forgalma a pandémia miatt kiesett. 
Gyermeknap: ennyit költünk a játékboltokban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az idén többet költenek játékra a magyar szülők a gyereknapon – ez derült ki a játékkereskedő cégek MTI-nek küldött adataiból. A gyereknap előtti 1-2 hét az év egyik legforgalmasabb időszaka – karácsony és húsvét után – a jétékkereskedőknél; online jellemzően többet költenek játékokra a vásárlók, mint az üzletekben. 

A Regio Játékkereskedelmi Kft. legfrissebb adatai szerint a magyar családok online átlagosan 7800 forintért, személyesen áruházban 7200 forintért vásárolnak gyereknapi meglepetést az idén, ami kissé meghaladja az előző évit.

Kiemelik: ebben az időszakban a játékkereskedő éves forgalmának 8-10 százaléka realizálódik. A legkeresettebb ajándékok között Lego-készletek, szabadtéri játékok és strandfelszerelések szerepelnek. A cég friss kutatása szerint a szülők 40 százaléka online és áruházban is vásárol, 36 százalékuk csak internetről rendel, egyötödük pedig kizárólag személyesen választja ki a meglepetést. A kutatásban résztvevők 30 százaléka 2000-6000 forint közötti értékben vásárol gyereknapi ajándékot, további 30 százalék azonban 6000 forintnál is többet szán az ünnepi meglepetésre gyermekenként.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés